Працівниці РАЦСу, яка змінила громадянство тещі Ставицького, повідомлено про підозру

original

Прокуратура оголосила підозру колишній начальниці РАЦСу, яка зробила службове підроблення, змінивши національність тещі екс-міністра енергетики Ставицького, що дозволило йому емігрувати до Ізраїлю.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Вінницької області, пише Цензор.НЕТ.

«Немирівською місцевою прокуратурою Вінницької області, у вівторок, 28 листопада, оголошено підозру за ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України колишньому начальнику відділу державної реєстрації актів цивільного стану одного із районних управлінь юстиції та її співучасникам.

Установлено, що екс-чиновниця, зловживаючи службовим становищем, разом з співучасниками, здійснили підроблення та складання завідомо неправдивих офіційних документів - актових записів про цивільний стан громадян, шляхом внесення до них завідомо неправдивих відомостей про національність.

Крім того, підозрювана, маючи персональний ключ доступу до роботи в єдиній комп'ютерній базі даних про акти цивільного стану, відповідні завідомо неправдиві відомості вносила в автоматизовані реєстраційні обліки.

Вказані дії, посадовцями вчинялися в інтересах матері дружини екс-міністра енергетики та вугільної промисловості України, з метою набуття у подальшому його дружиною, права на отримання громадянства Ізраїлю відповідно до Закону Ізраїлю «Про повернення», – йдеться у повідомленні.

Наразі досудове розслідування указаного кримінального провадження триває.

Зазначимо, що зараз Едуард Ставицький живе в Ізраїлі під ім'ям Натан Розенберг. Україна направила до Ізраїлю запит на його екстрадицію.

Ставицький, оголошений у розшук ще в 2014 році, проходить у кримінальній справі щодо осіб із числа вищого керівництва держави за статтями «привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах», а також «легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: