У Росії можуть заборонити BlaBlaCar

a8a6c30ba1fe210522ed480eecbe1d17

Сервіс організації спільних поїздок BlaBlaCar може бути заблокований Роскомнадзором на вимогу прокуратури Тимашевского району Краснодарського краю.

Сервіс організації спільних поїздок BlaBlaCar може бути заблокований Роскомнадзором на вимогу прокуратури Тимашевского району Краснодарського краю, пише Ліга.

ТОВ Комьюто Рус, російський оператор сервісу BlaBlaCar, оскаржить рішення Тимашевського районного суду Краснодарського краю, який 12 вересня визнав забороненими відомості про спільні поїздки на автотранспорті (райдшерінг), поширювані на сайті www.blablacar.ru. Дата слухання в апеляції ще не призначена. Якщо рішення Тимашевського райсуду вступить в силу, Роскомнадзор зобов'язаний буде заблокувати доступ до ресурсу на всій території Росії.

Компанія BlaBlaCar була заснована в 2006 році в Парижі, послугами сервісу користуються 50 млн клієнтів в 22 країнах, в Росії сервіс існує з лютого 2014 року.

Зі скаргами на діяльність сервісу в прокуратуру звернулася асоціація Регіональний автотранспортний союз (РАС), яка визнала, що він сприяє організації регулярних нелегальних комерційних перевезень.

Натомість заяву з приводу діяльності BlaBlaCar в серпні цього року подала в суд Тимашевська районна прокуратура, яка вказала на те, що сервіс надає інформаційні послуги особам, які здійснюють комерційні перевезення без дозволу. За даними видання, в краї до адміністративної відповідальності вже притягнуто кілька водіїв, які пропонували свої послуги на сервісі BlaBlaCar.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: