У Кракові відкрили виставку про архітектуру Львова

fotovystavka2-005056ab1c3e0c6fca7915cc68bb09a3
Фото: ЛМР

30 листопада у галереї Міжнародного центру культури в Кракові відкрилася виставка «Львів, 24 червня 1937 року. Місто, архітектура, модернізм», яка триватиме до квітня. 

Про це повідомили в прес-службі ЛМР.

Виставка представляє досягнення львівських архітекторів на тлі інших сфер культурного життя Львова і є багатогранним портретом міста. Зібрані експонати походять з державних і приватних колекцій з Польщі та України.

Для показу у Кракові виставку, прем’єра якої відбулася у 2016 році в Музеї архітектури у Вроцлаві, було змінено і розширено за рахунок додаткових експонатів.

Фото: ЛМР

Додамо, на виставці будуть представлені моделі великих модерністських будівель Львова та оригінальні архітектурні проекти з польських колекцій (колекції Національного музею у Кракові, Національного музей у Варшаві, Національного музею у Вроцлаві, Музею архітектури у Вроцлаві, Музею мистецтва в Лодзі, Регіонального музею в Стальовій Волі, бібліотеки Академії образотворчих мистецтв у Кракові, Наукової бібліотеки ПУ в Кракові, Національної бібліотеки у Варшаві, Національного інституту ім. Оссолінських, та шести приватних колекцій).

Представлені картини і графіки, що представляють обстановку Львова, а також фотографії з періоду, кінодокументи, листівки та плакати.

Виставка була вперше показана в Музеї архітектури у Вроцлаві в рамках європейської столиці культури 2016 року. Для показу у Кракові вона була змінена та розширена додатковими розділами та експонатами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: