«Це просто жах», – Клімкін відвідав міжнародний пункт пропуску на Закарпатті

272985_1512211934_600x340_3_0

Стан міжнародних пунктів пропуску у Закарпатській області неприємно вразив міністра закордонних справ України Павла Клімкіна.

Про це він заявив на прес-конференції у Закарпатській ОДА, повідомляє кореспондент «Дивись.Info».

«Я завітав на міжнародний пункт пропуску «Лужанка». Це два світи: що зроблено з угорського боку і що зроблено з нашого. Ми не використали гроші ЄС, щоби це розбудувати. Це реальна проблема: місцевої влади і тих, хто відповідав за розбудову пунктів пропуску. »Те, що я сьогодні побачив на «Лужанці» – це жах», – сказав очільник МЗС.

Павло Клімкін зауважив, що Європейський Союз регулярно виділяє кошти на облаштування пунктів пропуску з українського боку. Але чомусь, мовляв, їх нераціонально використовують. Він сказав, що МЗС проводить перемовини із ЄС про відкриття нових пунктів пропуску на західному кордоні України. Але за таких умов будь-які перемовини марні.

Міністр також торкнувся проблеми контрабанди: «Сьогодні мені вдалося небагато проїхатися вздовж кордону, щоби побачити можливості для контрабанди. Кордон не має бути міркою для контрабанди. Він має бути європейським, відкритим, але водночас надійним. Ми маємо допомогти нашим прикордонникам, щоби у них було більше технічних засобів для надійної оборони кордону. Це був для мене дуже емоційний досвід».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: