У Львові зафіксували перший випадок грипу

завантаження

Наприкінці тижня до Львівської обласної інфекційної лікарні з високою температурою, сильним кашлем, задишкою потрапила 36-річна львів’янка. Після відповідних обстежень лікарі поставили діагноз: грип. Це перший випадок лабораторно підтвердженого вірусу грипу цього року на Львівщині.

Про це повідомила у коментарі ІА Дивись.info головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко.

Який саме вірус грипу вклав пацієнтку на лікарняне ліжко, наразі невідомо.

За прогнозами вірусологів, цього епідемічного сезону в Україні циркулюватиме три штами вірусів грипу – «Гонконг», «Брісбен» та «Мічиган». Останній – найнебезпечніший, бо перші два в Україні вже були і у людей виробився імунітет. А ось вірус грипу «Мічиган» до нас завітав вперше і прогнозують, що саме він може спричинити епідемію. За масштабами вона може бути й не надто великою, але важкою, бо може викликати серйозні ускладнення, передусім, пневмонію.

Найкращий засіб захисту від грипу, як твердять медики, - вакцинація. Щеплення, як каже Наталія Тімко, можна робити впродовж всього сезону грипу. Імунітет після введення вакцини формується через 14 днів. Вакцинація значно змешує ризик захворіти на грип, а також запобігає виникненню різноманітних ускладнень і смерті.

Нагадаємо, що грип – це гостре респіраторне захворювання, яке викликається вірусом і передається від людини до людини переважно через кашель, чхання або близький контакт. Захворіти на грип може будь-хто у будь-якому віці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: