«Слуга народу» як старт президентської кампанії Зеленського

1508602119_1
Фото: U-News

Колонка політолога Андрія Ткачука.

І зараз мова не лише про серіал, а вже про офіційно зареєстровану політичну партію «Слуга народу» очолив яку керівник  ТОВ «Квартал 95» Баканов Іван Геннадійович.

Відповідні дані опублікували журналісти UNN з посиланням на  Міністерство юстиції.

Так, в єдиному державному реєстрі юридичних осіб на сайті Міністерства юстиції України з’явилася юридична особа, найменування якої «Політична партія «Слуга Народу» (ПП «Слуга Народу»).

Після скандалу із забороною серіалу «Свати» Володимир Зеленський, завдяки своїм заявам, остаточно перейшов у політичну площину. Ряд його відео-звернень мали чіткі політичні тези. Зокрема, що закриття «Сватів» - це вибіркова політика українських спецслужб та відповідних органів щодо його команди. Підтекст повідомлення чіткий: нас переслідує влада за нашу принципову позицію. А свою принципову позицію «95 квартал» показали в серіалі «Слуга народу», який направду зірвав український медіа-ринок.

Читайте також: Що НЕ змінилося після Революції Гідності

«Слуга народу» – це максимальне відображення української політики у сатиричній та різкій подачі авторів. Серіал став близький кожному глядачу, який зустрічався із бюрократією та корупцією в державних органах. А головне, тим українцям, які незадоволені владою. А ця влада б’є рекорди, за даними соцопитувань: від 75 до 90 % українців вважають, що дії керівників держави лише погіршують економічну та політичну ситуацію.

В серіалі Зеленський зіграв просто українця, вчителя історії Василя Голобородько, який не готовий зрадити своїм принципам. Харизматичний Зеленський в такій манері зможе побудувати гарну кампанію. Для цього і партію назвали відповідно, аби не лише заробити гроші на проекті, а і політично його капіталізувати. Уявіть, як гарно виглядатиме в бюлетені на виборах президента: Зеленський Володимир Олександрович, політична партія «Слуга народу». Насправді, він матиме можливість зайти на досить широке електоральне поле. За нього готові голосувати як молодь, так і старші люди. На відміну від Святослава Вакарчука, якого в основному підтримає молодь.

Читайте також: Як виглядав би склад ВРУ за новим Виборчим кодексом

Гадати про передвиборчу кампанію не потрібно. Якби це не було, але запозичать основні політичні гасла головного героя «Слуги», Василя Голобородько. Вже звичні посили щодо важкої економічної ситуації, корупції, бідності та повної олігархізації України. Таким чином Зеленський та партія «Слуга народу» зможе стати ще однією опозиційною силою. Яких і так не мало. І це призведе до того, що він ще більше зможе розмити опозиційне поле на виборах. Швидше за все Зеленський зможе відібрати голоси в Опоблоку, «За життя» Рабіновича та певній мірі «Батьківщини» Юлії Тимошенко.

Це все могло б і залишатися припущенням. Проте реєстрація політичної партії керівником «Кварталу» наштовхує на думку, що такий сценарій є досить реальним.

«Рюкзаки Авакова» вкотре довели, що нам потрібний Антикорупційний суд
Андрій ТКАЧУК,
Політолог, журналіст, громадський активіст

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: