Де у Львові найбільш забруднене повітря

800px-Під_Дубом_вул._(Львів)-3_
Фото: Щоденний Львів

Хімічна лабораторія КП «Адміністративно-технічне управління» за листопад провела 767 замірів повітря та 440 аналізів води, загалом обстежено 7 перехресть  Львова та 10 водних об’єктів.

Про це повідомили в ЛМР.

У всіх обстежених водоймах і перехрестях виявили перевищення максимально разових гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин.

Перехрестя. Працівники хімічної лабораторії КП «Адміністративно-технічне управління» регулярно проводять вимірювання забруднення атмосферного повітря викидами від автотранспорту на перехрестях міста Львова із значним транспортним потоком. За листопад обстежено 7 перехресть  Львова, і на всіх виявлено перевищення максимально разових гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин.

З найбільш забрудненим повітрям виявилось перехрестя вулиць пр. Чорновола – вул. Хімічна, на якому спостерігалось перевищення вуглецю оксиду у 2,0 рази та азоту діоксину – в 1,8 рази. Також на перехресті вул. Городоцька – вул. Наливайка спостерігалося перевищення вуглецю оксиду в 1,8 рази, азоту діоксину – в 1,6 рази. Найменш забрудненим виявилось перехрестя вул. Січових Стрільців – вул. Гнатюка.

Водойми. Результати аналізів, проведених хімічною лабораторією КП «Адміністративно-технічне управління» за листопад показали, що у всіх 10 обстежених  водних об’єктах, які розташовані або ж беруть початок на території міста, виявлені перевищення гранично допустимих концентрацій.

До прикладу, обстеження ставу на вул. Хортицька, 35 показало перевищення заліза (загального) у 2,5 рази, завислих речовин – у 4,6 рази та БСК5 – в 1,4 рази Також  обстеження ставку у Стрийському парку показало перевищення аміаку (за азотом) в 3,6 рази, завислих речовин – у 3,2 рази, СПАР – в 1,2 рази та БСК5 – в 1,3 рази. Перевищення ГДК лише одного компоненту було  на озері, що на вул. Винниця,4.

«Перевищення гранично допустимих концентрацій зумовлені цвітінням водойм, загниванням рослинності, забруднення твердими побутовими відходами, використанням вод для миття автомобілів тощо», - кажуть в хімічній лабораторії КП «Адміністративно-технічне управління».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: