Садового закликають спорудити пам'ятник Небесній Сотні, або дати це зробити обласній владі

APTOPIX Ukraine Protest
Фото: wbur.org

Депутати Львівської обласної ради звернулися до Львівської міської ради щодо необхідності спорудження в місті пам’ятника Героям Небесної Сотні, передає кореспондент ІА Дивись.info.

«Від 2014 року представники громадських організацій боряться, аби в нашому місті постав пам’ятник загиблим Героям. Численні звернення активістів і родин загиблих до міської влади Львова не дали жодних конкретних результатів. Нам прикро, що в такому проєвропейському місті, яке найактивніше долучилося до Революції Гідності, забувають про подвиг Героїв Небесної Сотні. Якби не Євромайдан, ми й досі залишалися б жити в країні, у якій панувала диктатура Януковича. На Грушевського, Банковій, Інститутській та, зрештою, на багатьох вулицях і площах українських міст, містечок, селищ, сіл не було випадкових людей.

Люди, які творили історію часів Майдану, заслуговують на гідне вшанування. Попри це, жодних концептуальних кроків від Львівської міської ради щодо спорудження пам’ятника народним Героям нема. Дезінформація та відсутність комплексного бачення увічнення подвигу Майданівців викликає неабияке обурення громадськості», – йдеться у зверненні.

Відтак, депутати вимагають вирішити в найкоротші терміни це питання, а в разі неспроможності, наполягаттимуть на передачі обласній владі повноважень щодо спорудження пам’ятника Героям Небесної Сотні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: