У СБУ пояснили, чому затримали Саакашвілі

83f9ddae4a2dd222daeeb41d983f05c7

Планується провести допит політика.

У Києві вранці 5 грудня правоохоронці затримали екс-президента Грузії та колишнього голову Одеської облдержадміністрації Міхеіла Саакашвілі.

«Співробітники СБУ спільно з Генеральною прокуратурою України у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України, затримали за місцем проживання у Києві Міхеіла Саакашвілі. Правоохоронці затримали Саакашвілі у присутності його адвоката. Планується його допит слідчими», - ідеться в повідомленні СБУ.

Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.

«Заздалегідь не обіцяне сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності шляхом надання приміщень, сховищ, транспортних засобів, інформації, документів, технічних пристроїв, грошей, цінних паперів, а також заздалегідь не обіцяне здійснення інших дій по створенню умов, які сприяють їх злочинній діяльності», - говориться у частині першій статті 256 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше 5 грудня зранку соратники Саакашвілі заявили, що у політика в квартирі невідомі вибивали двері. Згодом стало відомо, що екс-очільник Одещини видерся на дах будинку, де проживає. Там він переховувався від силовиків. Також була інформація, ніби Саакашвілі погрожував зістрибнути з даху, якщо до нього наблизяться правоохоронці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: