Білл Гейтс назвав п'ять найкращих книг 2017 року

56_main_ukr
Фото: www.gatesnotes.com

Засновник компанії Microsoft, мільярдер і філантроп Білл Гейтс назвав книги, які в 2017 році вразили його найбільше.

Оскільки 2017 рік добігає кінця, у своєму персональному блозі Білл Гейтс написав про п'ять прочитаних ним книг, гідних вашої уваги, пише «Новое время».

В українському перекладі ці твори поки не вийшли.

1. Найкраще, що ми могли зробити, Тхі Буй

Це чудовий графічний роман, глибоко особистий спогад, в якому досліджується, що означає бути батьком і біженцем. Сім'я автора втекла з В'єтнаму в 1978 році. Після народження власної дитини письменниця вирішує дізнатися більше про досвід своїх батьків, які виросли в країні, яку роздирають іноземні окупанти.

2.Виселені: злидні та благополуччя в американському місті, Метью Десмонд

Якщо ви хочете розібратися в тому, як переплітаються причини бідності, вам варто прочитати цю книгу про кризу виселення в Мілуокі. Десмонд написав блискучий портрет американців, що живуть у злиднях. Він дав мені найкраще уявлення про те, як бути бідним в цій країні, ніж будь-яка інша прочитана мною книга.

3.Повір мені: Мемуари про кохання, смерть і джазових курчат,Едді Іззард

Особиста історія Іззарда просто приголомшує: він пережив важке дитинство і невтомно працював, щоб подолати брак природного таланту і стати світовою зіркою. Якщо ви такий же шанувальник автора, як і я, вам сподобається книга. Його манера письма дуже схожа на те, як він говорить зі сцени, тому я кілька разів сміявся вголос, поки читав.

4.Той, що співчуває, В'єт Тан Нгуєн

Більшість прочитаних мною книг і побачених фільмів про В'єтнамську війну описували події з американської точки зору. Удостоєний нагород роман Нгуєна пропонує таку необхідну інформацію про те, як відчували себе в'єтнамці, що потрапили між двох вогнів. Незважаючи на всю свою похмурість, Той, що співчуває- захоплива історія про подвійного агента і проблеми, в які він потрапляє.

5.Енергія і цивілізація: історія, Вацлав Сміл

Cміл - один з моїх улюблених авторів, і це його шедевр. Він пояснює, як наша потреба в енергії сформувала історію людства: починаючи з епохи млинів, які обертали осли, до сьогоднішніх пошуків поновлюваних джерел енергії. Це не найпростіша книга для читання, але в кінці ви відчуєте себе розумнішими і краще зрозумієте те, як інновації в енергетиці змінюють курс цивілізацій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: