Російська збірна не поїде на Олімпіаду до Південної Кореї

1b2cf0c9b750d659e24e4d20fd950239

Виконком Міжнародного олімпійського комітету на засіданні прийняв рішення не допускати збірну Росії до зимових Олімпійських Ігор, які відбудуться у 2018 році.

Слід зазначити, що взяти участь у ОІ-2018 можуть лише «чисті» спортсмени, які не вживали заборонені препарати, інформує ТСН.

Вони можуть виступити лише під нейтральним прапором. Повідомляється, що росіянам заборонено демонструвати будь-яку атрибутику своєї країни, показувати прапор та напис «Росія» та виконувати національний гімн.

На засіданні виконкому перевірялися втручання російської влади до роботи у державній антидопінговій системі. Окрім того, була перевірка допінг-проб російських спортсменів з Олімпіади, що проходила у 2014 році в Сочі.

Інтереси з боку Росії представляв президент Олімпійського комітету Росії Олександр Жуков, керівник Незалежної суспільної антидопінгової комісії Віталій Смірнов та двократна чемпіонка світу з фігурного катання Євгенія Мєдвєдєва. У доповіді брали до уваги інформацію, яку надав інформатор WADA Григорій Родченков, який раніше очолював Московську антидопінгову лабораторію.

Зимові Олімпійські Ігри-2018 відбудуться в південнокорейському місті Пхенчхан з 9-го до 25-го лютого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: