На Львівщині створять рейдові групи, які перевірятимуть законність рубок новорічних ялинок

ny_tree_735x418
Фото: INTV.ua

7 грудня у приміщенні Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулась міжвідомча виробнича нарада з нагоди початку ялинкової кампанії 2017-2018 років на Львівщині.

На нараді розглянули питання охорони, заготівлі, маркування та реалізації новорічних ялинок, передає прес-служба ЛОДА.

Зокрема, на ялинкову кампанію 2017-2018 років лісогосподарські підприємства Львівського ОУЛМГ запропонували заготівлю новорічних ялинок в обсязі 9,5 тисяч штук.

Середня ціна на ялинки 1-4 м становитиме від 50 до 150 грн. На сайтах лісогосподарських підприємств можна дізнатися про ціну на ялинку в залежності від породи та висоти деревця. Реалізація ялинок буде проводитися з дворів лісництв, лісгоспів, на ринках районного та місцевого значення та в місті Львові.

Як і в минулому році, кожну ялинку маркуватимуть біркою або самоклеючою стрічкою із штрих-кодом, що містить інформацію про місце заготівлі, тим самим підтверджує законність її реалізації.

Відпуск новорічних ялинок проводитимуть за товарно-транспортними накладними (ф-ТТН-ліс), скріпленими гербовою печаткою лісогосподарського підприємства.

Відтак, з працівників державної лісової охорони, Держекоінспекції у Львівській області, органів поліції створять мобільні рейдові групи з метою охорони хвойних насаджень та перевірки законності придбання і перевезення новорічних ялинок.

За кожну незаконно зрубану новорічну ялинку накладатиметься штраф розмір якого становить від 85,0 до 170,0 грн та нараховуватиметься шкода завдана природному середовищу, розмір якої за одне деревце в залежності від величини становить від 399 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: