Садового просять зобов’язати забудовників забезпечувати свої мікрорайони дитсадками

IMG_0966

Депутат ЛМР Ігор Дякович просить міську раду вжити належних заходів для розробки та впровадження механізму, при якому забудовник повинен забезпечувати освітньою інфраструктурою мікрорайон відповідно до площі забудови.

Про це йдеться у запиті депутата, передає кореспондент ІА Дивись.info.

«У Львові ситуація з дитсадками досягає критичної межі. Згідно з офіційними даними, на 100 місць в ДНЗ претендують 176 дітей. Близько 4000 львівських дітей не потрапили в садок цього року, а фактична наповнюваність у садках Львова – 30-45 дітей в одній групі. Така ситуація призводить також до супутніх проблем», - зазначив Ігор Дякович.

За його словами, надалі проблема буде лише загострюватись через інтенсивну забудову міста та притік нових мешканців.

«Батьки не можуть влаштувати свою дитину в садок у зв’язку з недостатньою кількістю місць, система реєстрації на наявні місця втратила довіру до її прозорості та справедливості. Багато скарг є на недостатнє фінансування з бюджету та нечесне використання ресурсів батьків у формі благодійних внесків», – заявив депутат.

Він також наголошує на відсутності системного підходу, який працює на перспективу, в управлінні дошкільною освітою.

Відтак, депутат просить вжити належних заходів для зміни підходу до фінансування дошкільної освіти: від фінансування потреб закладу, як це зараз відбувається, до фінансування потреби кожної окремої дитини; вжити належних заходів для розробки та впровадження механізму, при якому забудовник повинен забезпечувати освітньою інфраструктурою мікрорайон відповідно до площі забудови.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: