У Львівській облраді дали старт проектам місцевого розвитку на 2018 рік

15126557865a294baac39a8

Сьогодні, 7 грудня, відбулося засідання Конкурсної ради з питань реалізації проектів місцевого розвитку у Львівській області на 2018 рік.

Конкурсна рада мала на порядку денному 6 питань, в основному ті, які стосувались умов Кокнурсу на 2018 рік, інформує прес-служба облради.

На початку засідання начальник відділу з питань реалізації проектів місцевого розвитку, міжнародної технічної допомоги та зовнішньоекономічних зв'язків обласної ради Іван Собко поінформував членів Конкурсної ради про хід реалізації проектів місцевого розвитку станом на 1 грудня.

«Ми маємо неймовірно успішні показники реалізації Конкуру і цього року. Із 619 проектів – 614 будуть успішно реалізовані, а це 99,9%. Станом на 1 грудня з 619 проектів роботи завершено на 535 об'єктах, на 79 – роботи ведуться і лише на 5 об'єктах із об'єктивних причин роботи не розпочато».

Відтак надалі Конкурсна рада розпочала розгляд питання, яке зайняло чи не найбільше часу та дискусій – затвердження пріоритетів Конкурсу на 2018 рік. За підсумками дискусій, співголова Конкурсної ради, заступник голови обласної ради Володимир Гірняк поставив пріоритети на голосування і члени Конкурсної ради їх підтримали, а саме:

- «Школи» – будівництво, капітальний ремонт, реконструкція, а також придбання обладнання та інвентаря.

- «Заклади дошкільної освіти» – будівництво, капітальний ремонт, реконструкція, а також придбання обладнання та інвентаря.

- «Охорона здоров'я» (районні та міські комунальні лікарні, центри первинної медико-санітарної допомоги, амбулаторії сімейної медицини, ФАПи) –будівництво, капітальний ремонт, реконструкція будівель, а також придбання обладнання та інвентаря.

- «Культура» (народні доми, будинки культури, бібліотеки, музеї, початкові спеціалізовані мистецькі навчальні заклади (ПСМНЗ) та мистецькі школи) –будівництво, капітальний ремонт, реконструкція, а також придбання обладнання, інвентаря та сценічних костюмів.

- «Вуличне освітлення» – будівництво, капітальний ремонт, реконструкція вуличного освітлення доріг та пішохідних доріжок.

- «Екологічні ініціативи» (парки, сквери, водойми, місця відпочинку, що відносяться до природно-заповідного фонду) – будівництво, капітальний ремонт, реконструкція, облаштування, благоустрій.

-«Інші пріоритети» (об'єкти комунальної власності на базовому рівні, що не підпадають під визначені Конкурсною радою пріоритети) – будівництво, капітальний ремонт, реконструкція, придбання обладнання та інвентаря.

Ще одним із важливих питань, яке погодила Конкурсна рада, – це затвердження максимальної граничної вартості проекту на 2018 рік та максимальна сума субвенції обласного бюджету на співфінансування. Відтак Конкурсна рада визначила 400 тис грн – максимальна вартість проекту та 200 тис грн – максимальна субвенція обласного бюджету на співфінансування, за умови – 50/50!

Важливо, що на виконання доручення керівництва обласної ради, членів Конкурсної ради відділ з питань проектів місцевого розвитку, МТД та ЗЕЗ обласні ради з 11 до 29 грудня 2017 року здійснюватиме виїзді кущові навчання в районах області. З графіком навчань можна ознайомитися – тут.

Підсумовуючи засідання Конкурсної ради, Володимир Гірняк наголосив, що з понеділка всі активні мешканці, громадські організації, ініціативні групи, органи місцевого самоврядування та виконавчої влади розпочнуть наполегливо готувати свої заявки, а працівники виконавчого апарату обласної ради – професійно сприятимуть у їх розгляді та реєстрації.

«Маю сподівання, що в 2018 році ми отримаємо ще більше заявок, ніж у 2017-му. Найважливіше, що фінансовий ресурс на це в проекті обласного бюджету на наступний рік є, а це 100 млн грн», – підсумував Володимир Гірняк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: