У Росії відкрили кримінальне провадження проти екс-міністра оборони України

8b333d36-c4dc-4cbd-8358-2824c08cba15

Слідчий комітет РФ відкрив кримінальне провадження проти колишнього міністра оборони України Анатолія Гриценка. Його підозрюють у публічних закликах до терористичної діяльності.

Про це повідомляється на сайті СК РФ.

«2 липня 2017 року громадянин України Анатолій Гриценко в телевізійному ефірі каналу «112 Україна» в програмі «Тиждень» публічно виступив із закликом до підриву автомобілів в Москві і Таганрозі.

Слідчі Головного слідчого управління СК Росії дійшли висновку, що підтверджується і висновком лінгвістичної експертизи цього відеозапису, що в словах Гриценка містяться заклики до здійснення терористичної діяльності.

Відповідно до ст.12 КК РФ іноземні громадяни, що не проживають постійно в Російській Федерації, які вчинили злочин за її межами, спрямований проти інтересів Росії, підлягають кримінальній відповідальності за російським законодавством. У зв'язку з цим Головне слідче управління СК Росії порушило кримінальну справу стосовно Анатолія Гриценка за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 205.2 КК РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності).

В даний час проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин злочину», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Анатолій Гриценко у програмі «Тиждень» коментував вибух автомобіля офіцера, співробітника Головного управління розвідки Міноборони Максима Шаповала.

«Це не перше таке показове, нахабне вбивство українських офіцерів, кращих офіцерів... Якщо це війна дійсно, а не ігрища для президента, значить, на кожну таку машину, яка злетіла в повітря в Києві або Маріуполі, має по дві злетіти десь у Таганрозі або Москві. Тоді це буде переконливо. і тоді це не буде бла-бла-бла, російський слід, про які говорять те Турчинов, то МВС, то військова прокуратура і так далі», – сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: