Експерти назвали п'ять найгірших дієт знаменитостей

1432916728_1
Фото: Жіночий портал "Все для жінок" - Xvatit.com.ua

Експерти Британської асоціації дієтологів спростували ефективність і користь популярних дієт знаменитостей.

За словами фахівців, дуже часто деякі тренди в здоровому харчуванні в результаті приносять більше шкоди організму, ніж користі, пише «Новое время».

«Якщо ви чуєте про нові дієти, і вони обіцяють вам чудодійний ефект - забудьте. У реальності ви отримаєте абсолютно не те, чого очікували », - зазначає вчена Сіан Портер.

П'ять найгірших дієт на думку Британської асоціації дієтологів

  1. Вегетаріанське сироїдіння

Хто дотримується: Меган Фокс, Стінг та інші.

Фото: EPA/© Unsplash

У чому суть: Це харчування сирими фруктами, овочами і горіхами. Вважається, що така дієта рятує від ожиріння та інших захворювань.

Вердикт науковців: Ретельно спланована вегетаріанська дієта з вживанням додаткових вітамінних комплексів може бути корисною, але не може стати гарантією втрати зайвої ваги. Така їжа часто містить аналогічну кількість калорій. Більше того, людський організм чудово засвоює приготовлену їжу, тому говорити про те, що сира краща - безглуздо. Вчені також наполягають, що вегетаріанство і сироїдіння протипоказані дітям і вагітним. «Якщо протягом тривалого часу дотримуватися такої культури харчування, то є великий ризик зіткнутися з проблемами зі здоров'ям», - говорить Портер.

2. Кислотно-лужна дієта

Хто дотримується: Гвінет Пелтроу, Вікторія Бекхем, Дженніфер Еністон й інші.

У чому суть: За допомогою певних продуктів можна контролювати pH крові, завдяки чому - забезпечити міцне здоров'я.

Вердикт науковців: Надихати людей їсти більше овочів - це добре, однак ніякі продукти не здатні вплинути на pH крові. Більше того, в цьому немає необхідності, адже людський організм здатний сам контролювати кислотно-лужний баланс крові. Така дієта може стати основою здорового харчування, проте сама по собі вона ніяким чином не вплине на здоров'я.

3. Кетогенна дієта (низьковуглеводна)

Хто дотримується: Кім Кардашьян, Хеллі Беррі, Ріанна, Мік Джаггер й інші.

У чому суть: Таке харчування допускає споживання всього 20-50 грам вуглеводів на день (5% від загального раціону). Решта їжі - жири і білок.

Вердикт науковців: Ретельно спланована кетогенна дієта може бути ефективними ліками для людей з епілепсією. Що стосується втрати ваги, то тут немає магії. Справа в тому, що з раціону забирається калорійна їжа. Крім того, позбавлення організму вуглеводів - важливого компонента здорового функціонування, може призвести до апатії, сонливості, постійного голоду або втоми, проблем з травленням. За словами вчених, вуглеводи повинні бути присутніми в здоровому раціоні, просто потрібно підходити до їх вибору з розумом.

4. Авторська середземноморська дієта

Фото: EPA/© Unsplash

Хто дотримується: Пенелопа Крус, Софі Лорен, Моніка Белуччі

У чому суть: Сама по собі дієта - це відмінний варіант здорового харчування. Однак деякі автори почали вносити свої правки, які не мають нічого спільного з оригінальною дієтою. Наприклад, прибирають з раціону пасту, хліб, солодке і червоне м'ясо.

Вердикт науковців: Якщо ви хочете харчуватися по типу середземноморської дієти, вам необхідно знайти справжні рекомендації та оригінальні рецепти. Ті, хто пропонує вам прибрати з раціону вуглеводи або ввести розвантажувальний день у вигляді добового голодування - не мають нічого спільного з дієтологією.

5. Харчові добавки

Хто дотримується: Кеті Прайс, Кеті Перрі та інші

Фото: EPA/© Unsplash

У чому суть: За допомогою харчових добавок і замінників можна підтримувати вагу і м'язи.

Вердикт науковців: Швидка втрата ваги може бути хорошою мотивацією, однак цей ефект оманливий. Такі добавки не корисні, і, якщо замінювати ними повноцінний прийом їжі, то можна зіткнутися з рядом дуже неприємних проблем зі здоров'ям. Вчені радять відмовитися від таких «препаратів» і будувати свій раціон тільки на продуктах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: