Музей Франка дивує відвідувачів виставкою сучасного мистецтва (Фото)

фото фейсбук 1
фото: Дім Франка - Franko House у Facebook

У Львівському національному літературно-меморіальному музеї Івана Франка триває виставка сучасного мистецтва «Franko Laboratorium», яку відкрили 1-го грудня. Участь в проекті взяли 35 студентів Львівської національної академії мистецтв.

Молоді митці упродовж кількох місяців працювали над тим, аби вразити відвідувачів і показати творчість та постать великого Каменяра зовсім по-новому: оригінально, незвично і свіжо. Керівник проекту  - викладач академії мистецтв Василь Одрехівський.

«Василь Одрехівський цього семестру ввів в академії новий курс - сучасне просторове мистецтво. І там набралис на той курс 35 студентів. Протягом семестру вони вивчали загальну теоретичну частину і практичну. Вони мали втілити якийсь проект мистецький в просторі Франкового дому. Бо один з елементів - треба вибрати локацію, в якому ти будеш презентувати свій проект. Богдан Тихолоз (директор музею Франка - АВТ.) читав їм кілька лекцій про Франкове життя, творчість і так далі. І кожен із них вирішив, що вони будуть робити. І відповідно вони зробили цих 35 різних об'єктів: перформанси, інсталяції, відео, різні постери, колажі», - каже заступник директора музею Івана Франка Михайло Кобрин.

фото: Дім Франка - Franko House у Facebook

Побачити роботи можна у виставкових залах, конференц-залі та літературній експозиції. Серед найоригінальніших робіт, зокрема, череп відомого усім нам Фарбованого Лиса. Тут зі стелі на нього капає фарба. Вражає і «Вікно у світ Франка» та

Працівники музею запевняють, такими  Франка і його творче життя ще ніхто не бачив. Та і відвідувачам «Франкового дому» сучасне мистецтво до душі.

фото: Дім Франка - Franko House у Facebook

«Люди в більшості реагують позитивно. Обурень я не чув. Зрозуміло, що багато хто висловлює думку, що не всі роботи однакової якості, не всі роботи однаково вражають і не однаково всі роботи розуміють.  Але поряд з тим досить позитивно, я ще негативних відгуків не чув. Навпаки, багато хто хвалить, що це по-сучасному, по-новому, по-цікавому відкривається Франко», - зазначає Михайло Кобрин.

Побачити роботи проекту «Franko Laboratorium» усі охочі зможуть ще до 20 грудня. Після завершення проекту частина робіт залишиться у фондах музею.

Олег ГАЛІВ, фото – музейні

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: