На Львівщині відбулася конференція за участі Андрія Парубія

DSC_8658_1512839616_613x408.41125_3_0

Сьогодні, 9 грудня, у с. Плав’я Сколівського району, в межах відзначення Дня місцевого самоврядування та 10-ї річниці Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна», завершилась конференція «Карпати: фінансові інструменти підтримки місцевого розвитку та територіального співробітництва» за участі Голови Верховної Ради України Андрія Парубія.

Про це інформує прес-центр ЛОДА.

 Про перспективи розвитку Карпатського регіону та інструменти фінансування говорили в межах панельної дискусії, участь у якій взяв голова Львівської ОДА Олег Синютка.

У своєму виступі очільник області наголосив, що сьогодні Львівщина є прикладом співпраці органів місцевого самоврядування і державної влади. І наочним свідченням цього є прийняття на сесії обласних програм, які визначають подальший вектор руху регіону.

Вагомим здобутком області, на думку Олега Синютки, є співпраця між Львівщиною та Луганщиною, а також транскордонна співпраця із Польщею.

«Для нас дуже важливим є сталий розвиток усіх районів Львівщини. І саме на території гірської частини Львівщини на сьогоднішній момент достатньо динамічно рухається розвиток і ремонт доріг. В тому числі завдяки проекту, який ми маємо рішенням Уряду України та співпраці з нашими польськими колегами, із реконструкції доріг, який здійснюється за кошти польського кредиту.  Для нас важливо чітко бачити пріоритети розвитку. Кінцевий результат – це створення комфортних умов пересування жителів прикордонь, а також співпраця Львівщини із Польщею. Я переконаний, що це рішення, яке ухвалив Парламент України стосовно руху «човників» та тих речей, які нічого не мають спільного із прикордонним рухом, дещо покращить ситуацію на міжкордонні між Україною та Польщею, але ключове вирішення – це питання будівництва нових пунктів. Звертаючись тут до польських колег, представників різноманітних фондів, хотів би нагадати, що коли Польща входила в структури Європейського Союзу, у спільний економічний простір і в Шенгенську зону, то практично всю проблематику вирішення на кордоні між Туреччиною і Польщею взяв на себе Європейський Союз. Я думаю, що цей приклад і цей позитивний рух треба обов’язково використати коли сьогодні ми говоримо про розбудову українсько-польських прикордонних інституцій і митних переходів", - наголосив Олег Синютка.

Окремо голова Львівської ОДА зупинився на механізмах фінансування та Стратегії розвитку гірських території Львівської області.

Зазначимо, що однією із провідних тем конференції стали транскордонні проекти, які реалізують на Львівщині. Це 6 проектів відібраних у пріоритеті «Доступність», та 2 проекти у тематичній цілі «Кордони». Ці проекти реалізують в межах Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: