Новий Верховний суд має вирішити проблему строків розгляду справ, – новообраний суддя

795616
Фото: 24 Канал

У новому Верховному Суді створено робочу групу, яки має виробити нову структуру судових рішень.

Про це під час брифінгу у Львові заявив суддя нового Верховного Суду Дмитро Гудима, передає кореспондент ІА Дивись.info.

«Незрозумілість багато в чому судових рішень зумовлена тим, що вони чітко не структуровані, що є якийсь набір тексту із багатьма цитатами із законодавства. Люди читають це законодавство – а де думка судді, як він це законодавство застосував? Нескладно підняти Єдиний реєстр судових рішень, де ви знайдете сотні, а то й тисячі рішень, де є винятково посилання на цитати із законодавства, а думка судді відсутня. Через таку проблему насправді оцінка діяльності суддів суттєво страждає», – зазначив він.

За його словами серед завдань оновленого ВСУ - виконання рішень Європейського суду з прав людини. «Із виконанням цих рішень, як відомо, в Україні є суттєва проблема. І вона зводиться не тільки до того, що не по всіх рішеннях виплачені кошти з державного бюджету, а й що в багатьох випадках ВСУ неналежно вжив заходи з виконання рішень ЄСПЛ на національному рівні», – підкреслив суддя.

За його словами, ще одна проблема, яку має вирішити новий Верховний Суд, – це розумність строків розгляду справ.

«Напевно, це та проблема, на яку найбільше звертає увагу Європейський суд з прав людини при розгляді справ проти України. І забезпечення розумного строку розгляду справ – це важливе завдання, що покладене на суддів ВСУ», – додав Дмитро Гудима.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: