Обрання запобіжного заходу для Саакашвілі (пряма трансляція)

7095B941-86CE-4F26-8EE1-5353CE23138D_cx0_cy18_cw0_w1023_r1_s

Печерський районний суд 11 грудня має обрати запобіжний захід лідеру партії «Рух нових сил» Міхеїлу Саакашвілі. Увечері цього дня спливають 72 години, впродовж яких за законом це має бути зроблено.

Екс-президента Грузії затримали у Києві ввечері 8 грудня на квартирі одного з його прихильників, колишнього чільного начальника поліції. Політика оголосили в розшук після того, як 5 грудня йому вдалося уникнути затримання.

 

20:10 Печерський районний суд Києва не задовольнив клопотання про запобіжний захід для лідера партії «Рух нових сил» Міхеїлу Саакашвілі у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Це рішення суду може бути оскаржене протягом 5 днів.


15:12 Печерський районний суд Києва відмовив у задоволенні клопотання захисту лідера партії «Рух нових сил», екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі про відвід прокурора в процесі з обрання йому запобіжного заходу.

«Заяву про відвід залишити без задоволення», – заявила суддя Лариса Цокол на засіданні 11 грудня.


13:37 Захист лідера партії «Рух нових сил», екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі просить суд про відвід прокурора в процесі з обрання запобіжного заходу для політика. 

Саакашвілі, виступаючи на підтримку клопотання про відвід прокурора, заявив, що прокурор обдурив його в день затримання. За словами екс-голови Одеської ОДА, коли він перебував на даху будинку, де живе, до нього підійшов прокурор і сказав, що генпрокурор Юрій Луценко хоче просто поспілкуватися, і що затримувати Саакашвілі нібито не будуть.

«Він давав слово честі, що мене не будуть затримувати», – сказав Саакашвілі.

Водночас сторона державного обвинувачення запевнила, що всі слідчі дії були проведені з дотриманням законодавства і ніякої упередженості слідства не було.

Вислухавши учасників процесу, суд пішов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення за заявленим клопотанням.

12:36 Суддя Лариса Цокол відкрила засідання та закликала до тиші у залі суду.


12:29 У залі суду Міхеїл Саакашвілі заявив, що вважає себе «не затриманим, а військовополоненим», тому що «ведуть боротьбу проти українського народу».


12:23 Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк вважає «​абсолютно прийнятним можливе залучення міжнародних експертів для здійснення фонетичної експертизи «плівок Курченка-Саакашвілі» в рамках судового процесу. Хоч з США, хоч з ЄС, хоч з Грузії, хоч з Зімбабве»


12:11 Захист Саакашвілі має намір звернутися до суду з клопотанням відтермінувати початок засідання, аби підзахисний міг виступити перед пресою.

Тим часом у залі суду дуже багато представників ЗМІ. Відбувається невеличка штовханина через брак місця.

На засідання намагається потрапити і дружина Саакашвілі.

 

Його підозрюють за статтею Кримінального кодексу України про «сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності». 5 грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив, Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії, півмільйона доларів на свою діяльність в Україні, навівши записи перехоплення розмов, що, за його словами, підтверджують це.

Сам політик назвав неправдивими всі обвинувачення на свою адресу.

https://www.youtube.com/watch?v=yA30K3z5PSw

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: