В Оперному презентують унікальну фольк-оперу-балет

stankovich6x36-e7954008b55c685c64050cca1834318e
Фото: ЛМР

У Львові вперше презентують феєрію «Коли цвіте папороть» Євгена Станковича на сцені Львівського Національного Академічного театру опери та балету.

Постановка – під режисурою народного артиста України Василя Вовкуна та за участі народної артистки України Ніни Матвієнко, інформує прес-служба ЛМР.

Прем’єра постановки відбудеться 15, 16 і 17 грудня. Також у глядачів буде унікальна можливість побувати і на генеральній репетиції в театрі – 14 грудня о 18.00. Завтра ж об 11.00 відбудеться брифінг щодо прем’єри твору.

Фольк-опера-балет «Коли цвіте папороть» Євгена Станковича – явище в музиці унікальне і за жанром, і за сценічною історією. Твір був написаний у 1977 році, але ніколи не мав повного сценічного втілення.

«Наш театр узяв на себе сміливість яскраво й  феєрично зреалізувати неймовірно красиве мистецьке полотно, зіткане з фольклорних мотивів, поданих сучасною музичною мовою.  У цій новаторській виставі нема традиційного сюжету, звичних для опер арій, дуетів. У першій дії заглянемо в барвисті часи язичництва, коли формувалася прадавня культура українського народу в єднанні людини й природи; у другій – відчуємо у наші бурхливі дні з відлунням війни, з героїкою, навіяною спогадами про волелюбне козацтво, з тривогою про загрозу можливої майбутньої катастрофи», - кажуть організатори.

Диригент – Володимир Сіренко, народний артист України (м. Київ). Режисер    Василь Вовкун, народний артист України. Художник – Тадей Риндзак, народний художник України. Костюми – Ганна Іпатьєва (м. Київ). Хормейстер – Василь Коваль, лауреат всеукраїнського конкурсу. Балетмейстер – Артем Шошин, лауреат міжнародного конкурсу. Художник світла, режисер відеопроекції – Дмитро Ципердюк (м. Київ).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: