У «ДНР» відмовляються видавати Україні блогера Васіна, – Фірсов

ArticleImage_126849

Під час обміну полоненими в «ЛДНР» готові видати 74 полонених, а не 94, як просить Україна. Серед тих, кого відмовляються обмінувати – блогер з Донецька Станістав Васін.

Під час обміну полоненими в «ЛДНР» готові видати 74 полонених, а не 94, як просить Київ. Серед тих, кого відмовляються обмінувати – блогер з Донецька Станістав Васін.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив Єгор Фірсов.

«Ви, напевно, знаєте, що до Нового року повинен відбутися обмін полоненими. Обмінюватися спочатку домовлялися за формулою «всіх на всіх». Але в процесі переговорів виникли складнощі, наша сторона просить видати 94 людини, а сторона «ЛДНР» готові віддати тільки 74. Причому їх позиція щодо цих 20 людям залишається незрозумілою.

На мій превеликий жаль, серед тих, кого не хочуть міняти є ім'я Стаса Асєєва (Васіна), українського журналіста, який був викрадений і полонений. Наскільки я знаю, сторона «ДНР» налаштована щодо Стаса вкрай вороже, вони визнають факт його ув’язнення, але обмінювати відмовляються», – написав Фірсов.

Він додав, що неофіційні переговори результату не принесли.

«Хочеться вірити, що у представників України, які ведуть переговори, вистачить сил і наполегливості, щоб Стас як і ще 19 полонених, все ж були звільнені і повернулися додому», – зазначив Єгор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: