З чиєї вини львівський ОХМАТДИТ залишився без води до ранку

1508149593-1508149592384_789581610

У Львівському ОХМАТДИТі на добу повністю відключили подачу води. Чому сталося так, що одна із найбільших лікарень області була підключена до води аж сьогодні зранку, розбиралися журналісти Дивись.info

Як розповів начмед лікарні Іван Семків, ОХМАТДИТ отримав воду лише сьогодні зранку: «В ОХМАТДИТі не було води рівно добу, вчора о 8.15 ранку вода пропала і сьогодні о 8й її включили. У районі Високого Замку замку вчора води не було. Нам довозили вчора три рази воду для господарських потреб і привозили питну воду».

Іван Семків додає, що лікарня використовувала й свої запаси. «У нас у лікарні є водозабірник, таке водосховище. І там є 220 кубів води, але станом на вчорашній ранок уже стільки не було. Тобто частину часу ми протягнули на своїй воді, використовували цю воду», - додає начмед. Проте, він не уточнив причин, чому ОХМАТДИТ отримав воду аж сьогодні, на його думку це - результат якогось прориву.

У Львівводоканалі, втім, звинувачують у затримці саму лікарню. «Ця проблема була спровокована неналежною роботою працівника лікарні, який відповідає за водопостачання в ОХМАТДИТі, - вважає прес-секретар ЛМКП Львівводоканал Уляна Горбата. - Львівводоканал вчора ввечері водопостачання Високого Замку, у тому числі й вулиці Барвінських, відновив. Водопостачання лікарні здійснюється через збірник і насосну станцію. Якщо не працює ця станція, відповідно, не здійснюється і водопостачання. Тож, за цим повинен був прослідкувати працівник лікарні, який за це відповідає. Наш начальник диспетчерської служби з працівником розмовляв з цього приводу, що вода до них пішла і що він повинен за цим прослідкувати. Людина сказала, що йому за це не платять, він йде додому спати і це не його проблема. Зранку, ми його розбудили, коли був велетенський скандал, позаяк усі отримали воду ще ввечері, а ОХМАТДИТ, виявилося, що ні».

За словами пані Уляни, коли вранці працівники водоканалу приїхали на територію лікарні, то насосна станція була замкнена і ще не працювала, хоча тиск був нормальний для того, аби її вже запустити.

У свою чергу, начмед лікарні своїми словами спростовує цю версію. «То неправда, бо вони ввечері привезли воду, аби запускати її у водозбірник, який у нас є, але вони не мали ніяких шлангів, нічого, - розповідає власну версію Іван Семків. - Немає як наповнити водозбірники, вони нічого не хотіли запускати, бо ж не відрами нам носити цю воду.

Там є до водозбірника підхід, але під'їзду немає, то що, відрами туди носити воду? Але вони не мали жодного шлангу навіть, тому то було неможливо».

Зрештою, заступник директора департаменту охорони здоров'я ЛОДА Андрій Васьків, так само підтверджує версію начмеда. Про це він повідомив у коментарі Дивись.info. «Води у резервуарах ОХМАТДИТу стало достатньо десь о 8 годині ранку сьогодні, тобто рівень води дістався такого, з якого можна було включити насос, - пояснює Андрій Васьків. - Станом на 10 годину вечора резервуари були пусті, до ранку вода наповнювала їх і о 8й годині відновлено водопостачання лікарні. Вчора ввечері до резервуарів приїжджав водовоз, і вони не мали із собою системи примусової подачі води. Бо для того, аби подати у резервуар воду, її треба подати на висоту. Вони того зробити не змогли, через це водопостачання відновили тільки зранку».

Як додав Іван Семків, на щастя, пацієнти лікарні не скаржилися на відсутність води,  бо працівники організували приготування їжі та інші процеси завдяки підвезеній воді.

Яке ми повідомляли раніше, з понеділка усі будинки у Личаківському районі знову підключені до водопостачання.

Читайте також: Як сніг рятував львів’ян від відсутності води (фото)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: