ДТП в Харкові: Зайцева визнала провину

http://photo.unian.net
Ïîäîçðåâàåìàÿ â àâàðèè, â êîòîðîé ïîãèáëè øåñòü ÷åëîâåê, Åëåíà Çàéöåâà âî âðåìÿ çàñåäàíèÿ Êèåâñêîãî ðàéîííîãî ñóäà Õàðüêîâà ïî ïåðåñìîòðó ìåðû ïðåñå÷åíèÿ, â Õàðüêîâå, 13 äåêàáðÿ 2017 ã. Ôîòî Ìàðèåíêî Àíäðåé / ÓÍÈÀÍ

У Київському районному суді Харкова триває слухання у справі про смертельну аварію за участю Олени Зайцевої.

Учасниця смертельної ДТП в Харкові Олена Зайцева заявила, що визнає свою провину і готова нести відповідальність. Про це вона заявила в ході слухання в суді в середу, 13 грудня, пише 112 Україна.

«Я визнаю свою провину, я готова нести відповідальність і готова понести покарання, яке дасть мені суд. Але, будь ласка, вибачте мене. Будь-які речовини, які у мене знайшли, - вони виявилися в крові через знеболювальне, яке я приймала через своєї проблеми. Вибачте мене, я готова понести покарання», - заявила Зайцева.

За даними ЗМІ, прокурори в Київському районному суді Харкова подали клопотання, щоб співучасниці смертельної ДТП Олені Зайцевій продовжили арешт ще на 60 днів.

Зазначається, що адвокат Олени Зайцевої Юлія Козир спростовує інформацію щодо вживання її підзахисною наркотичних засобів.

«Експерт-токсиколог, яка провела дослідження і склала висновок, була допитана слідчим. З протоколу її допиту видно, що основна дія кодеїну, який виявлений в сечі, - протикашльова, фенобарбіталу - заспокійлива. Дані речовини не могли потрапити в організм Зайцевої Олени Олегівни із засобів, виготовлених кустарним способом, тобто в домашніх умовах», - зазначила адвокат Зайцевої.

За словами адвоката, експерт-токсиколог каже, що якби це було так, в організмі обов'язково були б виявлені інші алкалоїди опію, а саме папаверин, тебаїн, наркотин, морфін і подібні. Даних речовин в сечі Зайцевої не виявлено. Тому кодеїн, фенобарбітал могли потрапити тільки шляхом вживання лікарського препарату.

«У зв'язку з важкою відкритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, субарахноїдальним крововиливом у віці 10 років, в 2007 році, Зайцева дійсно страждає на часті напади сильного головного болю. Кілька разів на рік щорічно вона проходить обстеження і лікування. Іноді, коли головний біль у неї нестерпний, вона приймає Пенталгін, який в своєму складі містить кодеїн, фенобарбітал і анальгін, про що Зайцева вказувала з першого допиту 18 жовтня 2017 року. Але в день ДТП Зайцева не приймала даний препарат», - повідомила Козир.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: