П'ять гарячих напоїв проти сезонної застуди

punch-1866176_640
Фото: pixabay

У холодну пору дуже легко підчепити застуду, яка, як правило, проявляється зовсім невчасно.

За словами лікарів, щоб стимулювати імунітет боротися проти вірусу, слід багато пити теплих напоїв. Але що саме має бути в чашці? Пропонуємо кілька варіантів напоїв, які допоможуть побороти симптоми застуди і швидко повернутися до звичного ритму життя, пише «Новое время».

Свіжовичавлений апельсиновий сік

Незважаючи на те, що вчені дійшли до висновку, що вітамін С не є великим помічником при боротьбі проти застуди, все-таки він допомагає побороти симптоми. Це може бути пов'язано з тим, що вітамін С зосереджений в імунних клітинах і швидко виснажується, коли організм атакує інфекцію, тому важливо продовжувати поповнювати запаси, якщо ви хочете швидше видужати. Свіжий апельсиновий сік також наповнений вітамінами і натуральними цукрами, які можуть допомогти зберегти енергію, таку необхідну в період відновлення.

Чай зі свіжим імбирем

Свіжий імбир дійсно бореться з респіраторними вірусами і може полегшити неприємні відчуття в шлунку. Додайте кілька скибочок свіжого імбиру в чай для максимальної користі. Також, можна додати ложечку меду.

Трав'яний чай

Завдяки великій різноманітності трав в природі ви обов'язково знайдете підходящі вам рослини. Це може бути м'ята, гібіскус, шипшина, лаванда або суміш трав, але всі вони допомагають боротися з симптомами застуди через високий вміст антиоксидантів та корисних речовин.

Гаряча вода з лимоном і медом

Якщо ви не прихильник чаїв, тоді цей рецепт вам точно сподобається. Просто додайте у воду трохи меду і свіжого лимонного соку, щоб позбутися від болю в горлі, полегшити жар і закладеність носа.

Журавлинний морс

Журавлина багата антиоксидантами і містить велику кількість вітамінів і мінералів, таких необхідних при застуді. Більше того, в ній містяться органічні кислоти, зокрема лимонна і яблучна, які виявляють антисептичну дію. Такий склад також дає жарознижуючий і тонізуючий ефект.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: