Facebook буде платити податки у 25 країнах світу

facebook-akkaunty

Компанія Facebook має намір змінити систему сплати податків у відповідності з побажаннями країн, у яких структурні підрозділи мережі отримують доходи.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

Компанія має намір відмовитися від централізованої сплати податків через штаб-квартиру в Дубліні (Ірландія) і сплачуватиме податки у тих країнах, в яких отримує доходи від реклами.

У зв’язку з цим, компанія буде платити більше податків у 25 країнах, де плануються зміни. За словами головного фінансового директора Facebook Девіда Венера, компанія вирішила перейти на місцеву торгову структуру в тих країнах, де у неї є офіс для підтримки місцевих рекламодавців.

«Простіше кажучи, це означає, що доходи від реклами, підтримувані нашими місцевими командами, більше не будуть реєструватися нашої міжнародною штаб-квартирою в Дубліні, а будуть записані нашої місцевою компанією в цій країні», – написав Девід Венера у своєму блозі.

Ванер пояснив, що такий крок дозволить зробити ведення бізнесу більш прозорим для урядів і розробників податкової політики в усьому світі.

«Ми вважаємо, що перехід до місцевої структурі продажів забезпечить більшу прозорість для урядів і розробників політики в усьому світі, які закликали до більшої наочності щодо доходів, пов’язаних з продажами в місцевих магазинах в різних країнах», – повідомив фіндиректор Facebook.

Планується, що перехід до нової моделі сплати податків почнеться в 2018 році, а завершиться до першій половині 2019 року.

Зараз Європейська комісія працює над законодавчими пропозиціями, які очікуються в березні, які збільшать податки на багатонаціональні цифрові компанії, яких звинувачують у тому, що вони платять дуже мало в ЄС, замовляючи прибуток в країнах з низьким рівнем податків, де у них є штаб-квартира, таких як Ірландія і Люксембург. Серед варіантів, які керівництво ЄС розглядає, щоб швидко підвищити податки на техніків – це збір доходів від рекламної діяльності у відповідності з документом ЄС, опублікованими у вересні. Структурні підрозділи Facebook у Великобританії в минулому році заплатили всього 5,1 млн фунтів стерлінгів, незважаючи на стрибок прибутку і доходів майже в чотири рази за рахунок збільшення продажів реклами.

Компанія соціальних мереж повідомила, що доходи у Великобританії виросли з 210,8 млн фунтів стерлінгів до 842,4 млн фунтів стерлінгів протягом року до 31 грудня, що дозволило збільшити прибуток до оподаткування з 52,5 млн фунтів стерлінгів до 58,4 млн фунтів стерлінгів за цей період, згідно рахунків, поданими в штаб-квартиру. При цьому британський податок з корпорації зріс до 5,1 млн фунтів стерлінгів з 4,2 млн фунтів стерлінгів роком раніше, і після того, як були застосовані віднімаються витрати, компанія заплатила всього 2,58 млн фунтів. Недавнє дослідження, проведене у Великобританії, показало, що такі компанії платять в 11 разів менше, ніж британські.

В Ірландії Європейська комісія прийшла до висновку, що в 2014 році Apple заплатила 0,005% податковим органам Ірландії, що набагато нижче ставки корпоративного податку в розмірі 12,5% і складає 13 млрд евров вигляді податків. Apple і уряд Ірландії продовжують боротися з рішенням ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: