На Львівщині вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

25359994_1809940859028714_1403124278_n_1513245632
Фото: прес-служба ЛОДА

Сьогодні, 14 грудня, біля пам’ятного знаку «Героям і жертвам Чорнобиля» за участі керівництва області та представників громадських організацій Львівщини відбулись урочисті заходи з нагоди відзначення Дня ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Про це повідомили в прес-службі ЛОДА.

У межах заходів перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський та представники громадськості поклали квіти до пам’ятного знаку «Героям і жертвам Чорнобиля».

«Сьогодні, у цей день, ми повинні пам’ятати не лише тих, хто відійшов у краще життя, а й дякувати тим, хто сьогодні з нами. Ми повинні їх пам’ятати і передавати цю пам'ять нашим дітям. Такі трагедії не закінчуються одним днем. І ми повинні робити все, щоб у майбутньому такі страшні речі не повторювались», - зазначив Ростислав Замлинський.

У пам'ять тих, хто пожертвував своїм життям, рятуючи світ від атомного лиха, священники відслужили чин панахиди. Також учасники заходу спільно виконали Гімн України.

Нагадуємо, що саме 14 грудня офіційно завершилось будівництво саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком Чорнобильської атомної електростанції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: