Новий поїзд Відень-Київ зламався посеред дороги під час першого рейсу

2091788

Новий поїзд Відень-Київ зламався посеред дороги під час першого рейсу.

Пасажири 16 годин сиділи в холоді і без їжі.

Український потяг Відень - Київ, який запустили лише 10 грудня, зламався під Віднем. Пасажири були змушені 16 годин сидіти в холодних вагонах, а потім добиралися до Києва своїм ходом. Проблеми виникли під час першого ж рейсу поїзда, повідомляє ТСН.

Одна з пасажирів поїзда Відень - Київ Марина Ісмаїлова розповіла про подію.

Вона зазначила, що 11 грудня о 17 годині поїзд вирушив з вокзалу Відня. Це був австрійський потяг, до якого причепили вагон від Укрзалізниці.

«Ми від'їхали, і вже на першій станції від Відня, буквально через 15 хвилин, нас зупинили і далі ми не поїхали. Там був ураган, і в Угорщині обірвало дроти. Пасажирів із сусідніх вагонів (2 вагони і один вагон-ресторан) забрали автобусом о 00:30 ночі і відвезли в Будапешт і розселили по готелях або когось відправили електричкою кому куди треба було. Це всі люди з Угорщини, Австрії, переважно європейці. А наш вагон відігнали туди, де вони відстоюються, і нас просто залишили в вагоні, де було ні їжі, ні нормальних умов, ані опалення», - розповіла Марина.

Вона також додала, що провідники українського вагона під час багатогодинного простою робили, що могли. Чай пропонували, але іншої їжі не було, хоча при купівлі квитків було зазначено, що у вартість квитка входить сніданок.

«Провідники наші телефонували в Україну і повідомили, що і керівництво Укрзалізниці, і посол в курсі, і МЗС. На цей момент у нас вже було 16 годин простою», - сказала вона.

Вагон простояв всю ніч, приблизно до 7 години ранку, і потім знову вирушив, нібито, за маршрутом, але український причіпний вагон не витримав і у нього загорілися колодки.

«Почалося задимлення, мало не пожежа. Ми були там одні, тягнули тільки наш український вагон, тому що всіх інших пасажирів забрали автобуси», - додала пасажирка.

В Угорщині поїзд відтягнули в депо для перевірки, протримали там ще годину, а потім сказали пасажирам, що вагон їхати далі не може.

Пасажирів попросили залишити вагон і почекати на вокзалі поїзда, який буде їхати на наступний день. Надати автобус, щоб відвезти пасажирів до українського кордону або назад, до Відня, чиновники відмовилися.

«Нам сказали, що будуть розселяти в той вагон, де будуть вільні місця. Хоча, продаж вже закрили. Я їм кажу: "Куди ви нас будете туди розселяти? Скільки всього куплено квитків, де ми там будемо сидіти?". А вони мені кажуть, що нічого не знають. Тобто, нічого не зрозуміло, на яких полицях ми б їхали чи на підлозі нам спати довелося б», - зазначила Марина.

Вона також додала, що її дитину прооперували і тільки виписали з лікарні, тому вони були змушені полетіти літаком.

«Ось тільки сьогодні, 13 грудня, вночі ми повернулися додому, а що з усіма іншими пасажирами - невідомо. Всього квиток дорослий коштував 111,60 євро (приблизно 3500 грн.), а дитячий - 55,80 євро. Щодо інциденту з Укрзалізниці з нами ніхто не зв'язувався», - розповіла Марина.

Журналістам поки не вдалося отримати коментар від Укрзалізниці, наразі очікується відповідь на запит.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: