МЗС: 2018 року Україна запровадить електронні візи для іноземців

visa1

У відомстві кажуть: це можливо вже у першому кварталі наступного року.

Уже 2018 року Україна запровадить електронні візи для іноземців. Про це заявив держсекретар Міністерства закордонних справ України Андрій Заяць, в інтерв'ю виданню LB.ua.

Як стало відомо, такі дії мають на меті розвантажити українські консульські пункти в летовищах.

«Наступного року ми плануємо запровадити електронну візу для в’їзду в Україну. Це дасть змогу розвантажити наші консульські пункти в аеропортах, коли одним рейсом прибуває 40-50 іноземців, яким на місці треба оформити візу, тому виникає черга і перший контакт з Україною для них психологічно не дуже  вдалий», – пояснив Заяць.

«Уже проведені підготовчі процедури і, думаю, протягом першого кварталу 2018 року електронна віза стане реальністю», – додав державний секретар МЗС України.
Крім того, в МЗС запланували з наступного року запустити систему «ДРУГ». Йдеться про добровільну реєстрацію українських громадян за кордоном.

«Це додаток, який можна завантажити у смартфон і при виїзді за кордон добровільно зареєструватися. Він дає можливість, якщо на території цієї країни виникає якась надзвичайна ситуація, отримувати автоматичну розсилку посольства, попередження – куди іти, що робити, чого не робити. А нам це дає більш чітке уявлення про кількість наших громадян, які перебувають на території тієї чи іншої країни», – розповів Заяць.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: