Американський лікар Геннадій Фузайлов подарував Україні «штучну шкіру» вартістю 1,6 мільйона доларів

22007694_10207859524005183_2033252759449348993_n

Американський лікар Геннадій Фузайлов, нещодавно нагороджений українською медаллю «За врятоване життя», передав Україні подарунок вартістю понад півтора мільйона доларів.

Професор Гарвардської медичної школи, лікар бостонської клініки «Шрайнерс Госпіталь» Геннадій Фузайлов передав Україні дороговартісний подарунок – «штучну шкіру», яку використовують при пересадці шкіри під час опіків. Це дуже дорогий матеріал, його вартість - 1,6 мільйона доларів, але для потерпілих в Україні його надаватимуть безкоштовно.

За словами Геннадія Фузайлова, біологічне синтетичне покриття «Інтегра» ((Integra), яке використовують замість шкіри при пересадці на ушкоджені ділянки, дуже дорогий матеріал. В США один маленький шматочок коштує від 2 до 10 тисяч доларів. Такої кількості «штучної шкіри» вистачить для сотні і навіть більше операцій.

фото: facebook.com/pressclublviv

 

У свою чергу координатор українсько-американського соціального проекту «Проти опіків» Мирослава Децик зазначила, аби отримати цю допомогу необхідно надіслати певний ряд документів.

«Це робиться для того, щоб ми мали звітність перед Фузайловим. Геннадій Фузайлов буде особисто спілкуватися з лікарями, які займатимуться пацієнтами. Документів не буде багато аби це було доступно і прозоро. Потрібні рекомендація лікаря щодо пацієнта, координати лікаря і пацієнта та фото ураженої ділянки до і після нанесення покриття», - сказала Мирослава Децик сьогодні, 19 грудня, під час прес-конференції у Львові.

Також вона додала, що вже є зацікавленні в такій допомозі.

фото: facebook.com/pressclublviv

Відповідальна за роботу з медіа українсько-американського соціального проекту «Проти опіків» Ксенія Клим розповіла, що спершу допомогу хотіли розподілити по лікарнях, проте згодом відмовились від цієї ідеї. «В цьому матеріалі дуже мають потребу українські військові, які отримають опіки та поранення під час бойових дій», - сказала Ксенія Клим.

Як повідомив начальник хірургічного відділення Військово-медичного клінічного центру Західного регіону Міністерства оборони України Віктор Ловга, на разі в госпіталі не має таких пацієнтів до яких можна було б застосовувати «Інтегру».

«Ми раніше чули про цей продукт, але не знали, що він вже є у Львові. Зараз ми використовуємо продукти, які є на українському ринку. На сьогоднішній день ми не маємо досвіду застосування «Інтегри», - сказав Віктор Ловга.

фото: facebook.com/pressclublviv

Натомість Ксенія Клим додала, що Геннадій Фузайлов проведе навчання для львівських спеціалістів щодо роботи з «Інтегрою».

«Я думаю, що в процесі ми розробимо механізм правильного використання цього продукту, бо мало хірургів в Україні знають як це робити», - сказав Геннадій Фузайлов.

За його словами, «Інтегри» є достатньо для використання і вистачить її для 300 хворих.

Додамо, що особи, які потребують пересадку на ушкоджені ділянки можуть звернутися безпосередньо до лікаря Геннадія Фузайлова через Facebook або зателефонувати Мирославі Децик —067 314 5221.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: