На Сокальщині відкрили школу-довгобуд (фото)

IMG_2012

Будівництво школи розпочалося ще 1991 року.

Сьогодні, 19 грудня, у селі Пристань Сокальського району відкрили школу. Освітній заклад розрахований на 150 учнів з двома дошкільними групами по 20 дітей. Окрім того, у школі також передбачили облаштування фельдшерського пункту, інформує ІА Дивись.info.

За словами голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютка, Львівщина сьогодні в лідерах введення в експлуатацію шкіл у 2017 році.

«Цей рік ми завершуємо відкриттям 6 школи в області. На фінансування цієї школи затрачено 20 мільйонів гривень, і на сьогоднішній момент завершено всі роботи. Школу будували за кошти Державного фонду регіонального розвитку та кошти обласного бюджету», - сказав Синютка.

Він додав, що село Пристань входить до Великомостівської об'єднаної територіальної громади, і в наступному році громада матиме кращі фінансові ресурси, щоб не тільки утримувати але й розвивати школу.

У школі навчальні класи обладнали сучасною технікою, також облаштували спортзал,  буфет, виробничі майстерні, роздягальні та спортзал.

Раніше діти навчалися у дві зміни у цій будівлі, якій понад 100 років, з туалетом на вулиці.

 

У будівлі також буде розташований дитячий садок для двох груп, у якому зможуть навчатись 40 дітей. Зараз у школі навчається 80 учнів, щоб забезпечити вихованців гарячим харчуванням у комплексі облаштували харчоблок.

Окрім того, у школі також передбачили облаштування фельдшерського пункту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: