Трамвайні колії у Львові знаходяться в критичному стані, – профспілка

1307097

135 зі 144 трамвайних вагонів використовуються з порушенням закону «Про міський електротранспорт»  і правил технічної експлуатації.

Про це йдеться у листі голови ППО ЛКП «Львівелектротранс» КВПЛ Остапа Олексіва до міського голови Андрія Садового та голови комісії інженерного господарства, транспорту, зв'язку та житлової політики Остапа Доскіча.

У листі, зокрема, зазначено, що 15 грудня 2017 року відбулося засідання узгоджувальної комісії з виконання вимог найманих працівників ЛКП «Львівелектротранс» до адміністрації. На засіданні розглядалось питання належного утримання рухомого складу колії та мережі.

«За результатами перевірки Державним підприємством «Київська регіональна технічна інспекція міського електротранспорту» станом на листопад 2017 р. ЛКП «Львівелектротранс» експлуатує з порушенням закону «Про міський електротранспорт» та «Правил технічної експлуатації трамвая і тролейбуса» 135 вагонів трамваїв з 144, що числяться на балансі ЛЕТу, 66 тролейбусів із 83, що числяться на балансі ЛЕТу. Не відповідає вимогам 78 км контактної мережі з 198 км існуючої. Близько 13,5 км із 79 км. Чинні трамвайні колії знаходяться в критичному стані. Підлягає заміні 37 стрілочних переводів та 7 пересічень трамвайних колій. Найгірша ситуація на вул. Шевченка та вул. КН. Ольги», – йдеться у листі.

Відтак 18 грудня голова профспілки Олексів скерував листа Андрію Садовому та Остапу Доскічу.

У листі також висловлюється прохання посприяти встановленню замість пересічень східних та розхідних стрілок на кільці вулиць Виговського – Кульпарківська – В.Великого, що дало б змогу ЛЕТу скоротити шлях на виїзд та заїзд тролейбусів маршруту № 13 та побудувати технічних заїзд тролейбусів 12 маршруту з вул. Сяйво на вул. Городоцьку. Така реорганізація раніше погоджена міською комісією з безпеки дорожнього руху та дала б можливість значно зекономити витрати електроенергії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: