Дослідники розповіли про знайдені масові захоронення людей у Львові (фото)

unnamed (1)

Сьогодні, 20 грудня, у музейному комплексі «Територія Терору» розповіли про результати пошуково-ексгумаційних робіт, проведених у 2017 році на території садового кооперативу «Світоч» у Львові, передає кореспондент ІА Дивись.info.

Варто зазначити, що проект щодо пошуку та ексгумації жертв національно-визвольних змагань, жертв воєн, депортації та політичних репресій проводяться у Львові вже не перший рік.

За словами директора КП ЛОР «Доля» Святослава Шеремета, пошуково-ексгумаційні роботи є досить складними. «Навесні 2017 року було підписано черговий договір про продовження пошуково-есгумаційних робіт і в результаті досліджень було ексгумовано 300 останків загиблих, серед яких 63 немовлят», - зазначив він.

Також він розповів, що під час цьогорічних досліджень дослідникам довелося знаходити тіла немовлят та ще не народжених дітей.

Як зазначив Шеремета, в 2014 році працівниками КП ЛОР «Доля» був проведений перший етап ексгумаційних робіт на території кооперативно-садівничого комплексу «Світоч». «В досліджень було виявлено масове поховання, ймовірно, жертв політичних репресій із з лікарні Пересильної тюрми № 25. В процесі розкопок було виявлено 142 останки, з них - 108 дорослі та 34 дитячі. На окремих останках було виявлено ознаки життєвих травм та перенесених захворювань», - повідомив пан Святослав.

За його словами, у наступному, 2015 році, провели другий етап робіт на ділянці в урочищі «Голоско», де було виявлено 287 осіб підліткового та похилого віку, а також 92 останки немовлят.

«На території музейного комплексу було виявлено 22 станки осіб зрілого віку, з яких мінімум 4 були полоненими солдатами німецької армії», - додав директора КП ЛОР «Доля».

Водночас, - зазначає Шеремета, - всі ексгумовані останки протягом цих років були поховані на полі почесних поховань музею-заповідника «Личаківський цвинтар».

Зокрема, на проведення робіт із міського бюджету Львова виділяли кожного року майже по 100 тисяч гривень.

«Пошуково-ексгумаційні роботи планують продовжити і в 2018 році, адже кожним роком під час досліджень виникають нові цікаві факти», - заявили дослідники.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: