Директор ліцею заплатив за паливо, яке до навчального закладу так і не потрапило

original-1346939843

Правоохоронці викрили схему розтрати бюджетних коштів, призначених на закупівлю палива для обігріву приміщень навчального закладу.

Про це повідомили в ГУ Нацполіції у Львівській області.

Як встановили правоохоронці, 57-річний освітянин у листопаді-грудні 2015 року уклав з місцевим підприємцем договір купівлі-продажу, відповідно до якого підприємець повинен був поставити 326 тонн вугілля, брикетів, котунів та інших видів твердого палива.

У подальшому посадовець підписав і завірив печаткою документи про те, що поставки палива були здійснені у повному обсязі, за що було сплачено 544 тисяч гривень. Проте до навчального закладу паливо так і не надійшло, що призвело до значних збитків.

Районний суд визнав посадовця винним у скоєнні кримінального правопорушення та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки з позбавленням права обіймати організаційно - розпорядчі та адміністративно - господарські посади, строком на три роки зі сплатою штрафу в дохід держави в розмірі 5100 грн. Ураховуючи те, що на даний час заборгованість перед ліцеєм повністю погашена та зважаючи на інші пом’якшувальні обставини, суд застосував вимоги Закону України «Про амністію у 2016 році».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: