Семерак підписав наказ про внесення лося до Червоної книги

Голова-лося-фото

Наказ про внесення лося до Червоної Книги підписано. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив міністр екології Остап Семерак.

«Насправді за ці 10 місяців - з моменту прийнятого мною рішення заборонити полювання на цих тварин, ми пройшли складний шлях, щоб вийти на сьогоднішній наказ. Пережили колосальний супротив, тиск, шантаж і брудну інформаційну компанію, де нас не хотіли чути. На жаль», – написав міністр.

Вчора Остап Семерак підписав наказ про включення лося до Червоної книги.

«Це означає, що після державної реєстрації мого наказу мисливці не матимуть права вбивати цих тварин попри затверджені раніше ліміти. І я розраховую що цього разу екологічна спільнота підтримає Мінприроди. Спеціально акцентуюсь на цьому, щоб потім не було нарікань, що когось не поінформували про процес», – зауважив міністр.

Він додав, що свідомий того, що в Україні є тотальна проблема з браконьєрством. Навіть підвищені влітку цього штрафи за цей незаконний вид діяльності не вирішують повністю ситуацію, адже для того, щоб штрафи діяли, потрібно, щоб справи доводилися до кінця, а не розвалювалися у судах.

«Зоозахисники володіють ситуацією і розуміють, про що я пишу. Деякі зі справ щодо випадків браконьєрства, зафіксованих цього року, були просто закриті за відсутністю складу злочину. Це означає, потрібно вдосконалити систему державної охорони флори та фауни, нагляду і контролю. Тобто нам є над чим працювати», – акцентував Остап Семерак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: