Телеведучий і спортсмен розповів, як подорожувати автостопом на візку

DSC_4592-copy-2
Дмитро Щебетюк. Фото: Charitum

Телеведучий і спортсмен Дмитро Щебетюк влітку об’їхав кілька міст України і Білорусі автостопом на інвалідному візку.

Про це він розповів 19 грудня у Львові, повідомляє Дивись.info.

Дмитро Щебетюк — спортсмен, співзасновник ініціативи «Доступно.UA» та ведучий рубрики про інклюзивність у програмі «#@)₴?$0». Цього літа він об’їхав автостопом кілька міст України і Білорусі за 19 днів.

«Мрія поїхати автостопом кудись у мене була давно. І я вирішив, що травма не має цьому заважати. Тому одного разу я прокинувся о п’ятій ранку і зрозумів, що треба їхати», — згадує сьогодні Дмитро Щебетюк.

Спершу хлопець збирався доїхати з Києва до рідного Кам’янець-Подільського, утім потім справа закрутилася і у маршруті з’явилися Чернівці, Рівне, Шацькі озера і… міста Білорусі.

«Коли я тільки стартував з Києва, мене дуже швидко підібрав водій. Я навіть не встиг постояти на дорозі, як під’їхав автомобіль і водій запропонував свою допомогу. Він сказав тоді, що допоможе, якщо я поясню йому, як поставити візок у машину». Так я доїхав до Житомира, а потім вже не міг стриматись й попрямував далі», — каже хлопець.

За словами Дмитра Щебетюка, подорож автостопом — це те, що захоплює і не відпускає більше. Мандрівник згадує, що навіть тоді, коли йому доводилося стояти не одну і не дві години на дорозі, аби впіймати авто, зрештою зупинялися добрі люди, з якими їхати далі було одним задоволенням.

«Насправді, я зрозумів, якщо людина хоче зупинитися і допомогти, вона це зробить, не дивлячись на те, чи забита у неї машина, чи їде вона саме туди, куди мені треба. Натомість ті, хто не хочуть допомогти, вигадають сто «відмазок», — зазначає Дмитро.

За словами спортсмена, за всю поїздку він витратив 10 доларів. Сьогодні Дмитро не планує кидати автостоп і час від часу продовжує використовувати цей спосіб пересування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: