У Львові на період холодів працюватимуть пункти обігріву

Kyrylivska_3_1_15

Вже близько 8 років у Львівському центрі обліку функціонує відділення нічного перебування для бездомних громадян, в якому люди, які опинились на вулиці, можуть переночувати, пройти первинний медичний огляд, а також скористатись санітарно-гігієнічними послугами, поїсти та змінити одяг.

Про це повідомили в ЛМР.

Взимку щодня у відділенні нічного перебування ночує до 40-50 осіб, а в особливо холодні дні ця кількість зростає. З початку роботи Центру, в ньому уже зареєструвались близько 2,7 тис. осіб, і за статистикою, до о 70% – це чоловіки.

З понеділка, 18 грудня, в період мінусових температур у приміщенні Центру обліку та нічного перебування бездомних осіб щоденно з 9.00 до 20.00 год. працює пункт обігріву. Він забезпечений гарячими напоями, харчуванням швидкого приготування, за необхідності видається одяг.

«Як і в минулі роки, у разі зниження температур до мінус 10 градусів, розглядатиметься питання про відкриття додаткових таких пунктів у нашому місті. Попередньо вже маємо домовленості з благодійною організацією «Регіональний центр соціальної адаптації» про облаштування такого пункту за адресою: вул. Личаківська, 56. А також – у приміщенні одного з ЛКП у центральній частині міста, так як у денну пору в цій локації досить багато безхатьків. Окрім цього, виходячи з потреби, розглядатиметься можливість відкриття таких пунктів і в інших районах міста», - розповів директор Центру обліку та нічного перебування бездомних осіб Олександр Бородін.

Працівники Центру звертаються до неурядових організацій міста, а також львів’ян бути небайдужими і повідомляти про факти та місця перебування бездомних осіб чи скеровувати їх безпосередньо до Центру обліку та нічного перебування бездомних громадян.

Контакти Центру обліку та нічного перебування бездомних: тел.: 233 14 79 або 233 10 49, адреса: вул. Кирилівська, 3а.

Водночас, небайдужих львів’ян просять допомогти: хто має змогу, може приносити у Центр теплий одяг – светри, штани, куртки та взуття середніх розмірів, особливо чоловіче, бо тут у ньому завжди є потреба. Також – білизну, шкарпетки, тощо. Речі можна приносити за адресою: вул. Кирилівська, 3-а (бічна Шевченка). Телефон: 233-14-79.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: