В Україні суттєво зріс рівень безробіття — Держстат

робота

Державна статистична служба надала невтішну інформацію щодо рівня безробіття у листопаді.

Рівень безробіття в Україні за підсумками листопада 2017 року збільшився в порівнянні з жовтнем на 9,6% та склав 309 тисяч осіб, повідомляє Державна статистична служба. Таким чином кількість зареєстрованих безробітних склала 1,2% від усього населення працездатного віку.

Зазначається, що кількість безробітних серед міського населення становила 179 тис. осіб, серед сільського - 170 тис. Серед них безробітних жінок було 57,5% (177,6 тис.), а чоловіків - 42,5% (131,4 тис.).

Окрім того, в листопаді зменшилася кількість безробітних, які отримують допомогу, на 23,1 тис. - до 240,1 тис. осіб. При цьому, середній розмір допомоги становив 2174 грн проти 2137 грн у жовтні.

У Держстаті відзначають, що у листопаді отримали роботу 6,5% безробітних, тоді як у жовтні таких було 13,1%. При чому на одне вакантне місце було п’ять кандидатів. А ось у серпні і вересні - чотири.

Однак слід враховувати, що рівень зареєстрованого безробіття значно відрізняється від реального, який розраховується за методологією Міжнародної організації праці (МОП).

А тим часом, згідно з рішенням Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування, з 1-го січня зросте мінімальна допомога з безробіття. Вона складе 1440 грн, що на 160 грн більше, ніж зараз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: