Білий круг замість прапора: МОК опублікував емблему для російських спортсменів

e06d061a77a7bde916b8a91163029d411418128190

Міжнародний олімпійський комітет опублікував емблему, під якою будуть виступати російські спортсмени на зимовій Олімпіаді 2018 роки після відсторонення Росії за систематичний допінг.

Про це повідомляє Голос Америки.

Раніше в цьому місяці МОК заборонив Росії брати участь в Олімпіаді, яка пройде в місті Пхенчхан, що у Південній Кореї, в лютому. Водночас МОК заявив, що дозволить окремим російським спортсменам брати участь в змаганнях під нейтральним прапором, якщо вони пройдуть антидопінгову комісію.

Це означає, що російські спортсмени не можуть носити форму в кольорах національного прапора.

У середу МОК опублікував рекомендації, в яких вказується, як має виглядати форма спортсменів і емблема, а також заміна російський прапор.

Емблема являє собою білий круг з написом «Olympic Athlete From Russia» («Олімпійський спортсмен з Росії»).

На Олімпіаду в Пхенчхан можуть приїхати сотні російських спортсменів, які виступатимуть під цією емблемою. Російські державні інформагентства повідомили в середу, що Олімпійський комітет Росії готується представити список з 350 можливих учасників.

Ці спортсмени повинні пройти спеціальну комісію МОК, що складається з представників міжнародних антидопінгових організацій. Російські спортсмени, які раніше дискваліфікувалися через порушення антидопінгових правил, не будуть допущені до змагань.

МОК усунув Росію від Ігор у Пхенчхані після того, як проведене розслідування підтвердило існування складної системи приховування допінгу сотнями російських спортсменів на кількох Олімпійських іграх.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: