Рада дозволила евакуювати припарковані автомобілі, які заважають руху транспорту

617734
Фото: 24 Канал

Верховна Рада дозволила поліції евакуювати припарковані автомобілі, які перешкоджають руху транспорту.

За прийняття в цілому законопроекту №5364 проголосували 237 депутатів, пише «Українська правда».

Закон передбачає евакуацію у таких випадках: авто поставлено на проїзній частині в два і більше ряди, паркування здійснено у заборонених Правилами дорожнього руху місцях зупинки або стоянки, своїм розташуванням авто унеможливлює рух інших транспортних засобів або перешкоджає руху пішоходів або ж блокує проїзд по двох або більше смугах руху.

Так, до забороненого відноситься паркування на залізничних переїздах, трамвайних коліях, на естакаді, мості, шляхопроводі чи під ним, у тунелі, ближче 30 м від посадкових майданчиків для зупинки маршрутного транспорту або відповідного дорожнього знаку, ближче 10 м від дорожніх робіт, у місцях, де буде неможливим зустрічний роз'їзд або об'їзд транспортного засобу, що зупинився.

Заборонено також лишати автомобіль ближче 10 м від виїздів з прилеглих територій, на пішохідному переході та перехрестях чи ближче 10 м від них, крім випадків зупинки для надання переваги в русі.

При цьому, закон зобов’язує правоохоронців обов'язково фіксувати обставини, що послужили підставою для евакуації авто – в режимі фотозйомки або відеозапису та у відповідному протоколі про адміністративне правопорушення.

Крім того, інформація про тимчасове затримання транспортного засобу має невідкладно передаватися на мобільний номер та на адресу електронної пошти.

Згідно із законопроектом, порушення правил паркування транспортних засобів, в тому числі несплата вартості послуг з користування майданчиком для платного паркування, тягне за собою накладення штрафу в 20-кратному розмірі від вартості 1 години послуги з користування парковки.

Крім того, за необґрунтоване паркування в пільгових місцях передбачений штраф в 30-кратному розмірі від вартості 1 години послуги з користування парковкою.

Закон забороняє інспекторам, які мають право притягати до відповідальності порушників, приймати готівкові кошти як плату за послуги паркування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: