В Україні запровадять Єдину систему фінансової звітності

145869

Глави Мінфіну, НБУ, НКЦБФР і Нацкомфінпослуг підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо розробки і впровадження Системи фінансової звітності (надання звітності у форматі XBRL).

Єдина Система фінансової звітності буде впроваджена для фінансового ринку з 2019 року, передає прес-служба Національного банку України (НБУ).

Основним завданням регулятора є впровадження в Україні нової системи фінансової звітності, яка дозволить здійснювати прийом, обробку, перевірку та розкриття фінансової звітності підприємств в єдиному електронному форматі.

Стандарт XBRL стане основою для роботи Системи. Система буде пропонувати єдиний стандарт звітності у залежності від видів діяльності підприємств і буде обладнана єдиним вікном для її подання.

Нова система фінансової звітності, запуск якої відбудеться  у 2019 році,  буде впроваджуватися на базі НКЦПФР.

Подавати фінансову звітність будуть підприємства, що становлять суспільний інтерес: емітенти, цінні папери яких допущені до біржових торгів; банки; страховики; недержавні пенсійні фонди; інші фінансові установи і підприємства, які належать до великих підприємств, повідомляє прес-служба Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

При цьому, до переліку таких підприємств не включені професійні учасники фондового ринку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: