Якою була львівська ялинка у різні роки (фото, опитування)

1444073_1492476
Фото ілюстративне

ІА Дивись.info зробила добірку минулорічних головних ялинок Львова, які запалювали на Новий рік.

ІА Дивись.info зробила добірку головних ялинок Львова, які запалювали на Новий рік.

17 грудня у Львові засяяла головна ялинка міста. Цього року у мерії вирішили кардинально змінити її стиль і прикрасили лише ілюмінацією. Утім у попередні роки місто не шкодувало рясно прикрасити дерево іграшками, а перевагу надавали синім і червоним кольорам.

Пропонуємо долучитися до нашого опитування, а фото та описи усіх колишніх ялинок дивіться нижче!

[gravityform id="36" title="false" description="false"]

2010 рік

Тоді головними іграшками на ялинці були великі цукерки. Саме ж дерево підсвітили червоно-синіми кольорами. Святкове дерево сягало 18 метрів і коштувало місту 3 тисячі гривень. Ялинку привезли із Рудно.

2011 рік

Фото: Захід.нет

У 2011 році ялинка для Львова знайшли у Пустомитах. Її висота сягала 19,5 метрів. Особливістю прикрас стали спеціальні металеві конструкції — янголи, які розробили для ялинки у Ватикані.

Читайте також: У Римі кепкують над «лисою» різдвяною ялинкою (фото)

2012 рік

Фото: Захід.нет

Міську ялинку того року прикрасили яворівською іграшкою від народних майстрів. Остап Сойка та Оксана Когут виготовили для львівської ялинки 200 автентичних прикрас. На це, а також охорону дерева з міського бюджету виділили 55,5 тисяч гривень.

Читайте також: Де придбати легальні ялинки у Львові (інтерактивна карта)

2013 рік

Фото: Захід.нет

Центральну новорічну ялинку Львова прикрасили дерев’яними іграшками яворівських майстрів, іграшками ручної роботи, які виготовили учні художньої школи ім. О. Новаківського, та 40 новими синьо-жовтими світильниками. Крім цього, ялинка прикрашена українськими гербами-тризубами та символами Євросоюзу.

2014 рік

Тоді у центрі міста встановили 17-метрову ялинку. Привезли її у місто Лева з Дрогобицького лісгоспу. У 2014 році мерія думала, чи варто взагалі відкривати урочисту ялинку, з огляду на події в країні. Зрештою, керівництво міста все ж влаштувало свято. Відкривав новорічну красуню міський голова разом з дітьми, серед яких були й маленькі українці з Криму і Донбасу.

2015 рік

Майже 20 метрів — саме такої висоти була того року новорічна ялинка Львова. Її привезли з Дрогобицького лісництва. Засяяла ялинка жовто-блакитними кольорами. З бюджету тоді витратили 50 тис. грн.

2016 рік

Минулого року ялинку для Львова знайшли в лісництві біля села Опака, неподалік селища Східниця. Прикрасили її іграшками 2015 року, а ілюмінацію оновили і зробили її подібною до вуличного освітлення. На новорічне дерево витратили 211 тисяч гривень.

2017 рік

Фото: 24 канал

Цього разу ялинку Львову подарувала мешканка Брюхович. Місто вирішило відмовитися від звичних іграшок, гірлянд і прикрасити дерево у європейському стилі. Для ялинки висотою у 18 метрів закупили гірлянду жовтого кольору з-за кордону, довжина якої близько 8 кілометрів. Внизу ж встановили декорації-подарунки різних висот: півтора метри, 1,20 та 1 метр.

Ганна БЕЛОВОЛЬЧЕНКО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: