Фігуранта справи про вбивство журналіста Веремія відпустили

unnamed_13

Шевченківський райсуд Києва визнав Юрія Крисіна, фігуранта справи про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія, винним у хуліганстві та позбавив волі на 4 роки, з яких два роки – умовно (випробувальний термін).

Про це повідомляє Громадське радіо.

Під час засідання суду Юрій Крисін повністю визнав вину за статтею хуліганства.

Суддя Олег Лінник зазначив, що за виконання замовлення Армена Саркісяна, який перебуває у розшуку, Крисін отримав 20 тисяч доларів для найманців, проте зібрав 15 людей замість обіцяних  200 і заплатив по тисячі гривень. «У скоєному кається», — зазначив суддя під час зачитування вироку.

Раніше Генеральна прокуратура просила для нього шість років позбавлення волі.

16 серпня 2016 року Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб для Юрія Крисіна.

У грудні 2016 року стало відомо, що у Києві Апеляційний суд втретє звільнив з-під варти Юрія Крисіна.

Журналіста газети «Вєсті» В’ячеслава Веремія вбили в Києві вночі 19 лютого 2014 року. Тоді Веремій разом із колегою на таксі повертався після роботи на Майдані, де виконував редакційне завдання.

Невідомі з бейсбольними битками і зброєю, в касках, камуфляжі і чорних масках напали на чоловіків на розі вулиць Володимирської і Великої Житомирської в Києві. Журналіст помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення в живіт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: