ГПУ готує апеляцію на вирок суду Крисіну, причетному до вбивства журналіста Веремія

unnamed_13

Генеральна прокуратура готує апеляційну скаргу на вирок суду щодо Юрія Крисіна.

Про це повідомили в ГПУ.

«Шевченківський районний суд Києва завершив судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням Юрія Крисіна у хуліганстві, тобто грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, вчинене групою осіб, із застосуванням предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень, що мало місце під час Революції Гідності в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року відносно журналіста газети «Вести» В. Веремія», – йдеться у повідомленні ГПУ.

Згідно з вироком, Крисіна визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України, та призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі. Водночас, на підставі ст. 75 КК України Ю. Крисіна звільнено від відбування покарання з іспитовим строком на 2 роки.

«Оскільки призначене Ю. Крисіну покарання є явно несправедливим через його м’якість, Генеральною прокуратурою України готується апеляційна скарга на вказаний вище вирок у зв’язку з неправильним застосуванням закону України про кримінальну відповідальність (ст. 75 КК України) та невідповідністю призначеного судом покарання ступеню тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого», – заявили у Генпрокуратурі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: