Львівські рятувальники застерігають про небезпеку бенгальських вогнів у новорічний період

25593882_1573819969366164_6021537396064876934_n
Фото: ДСНС

22 грудня фахівці ГУ ДСНС України у Львівській області провели передноворічну зустріч із малюками ДНЗ № 168, аби висвітлити важливість дотримання елементарних вимог пожежної безпеки у передноворічний час.

Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України у Львівській області.

Зокрема, дорослим та адміністрації садочку рятувальники нагадали основні вимоги правил пожежної безпеки до приміщень, де передбачається проведення свята. Такі приміщення повинні мати кілька виходів, не мати гратів на вікнах, й обов’язково бути оснащеними системами пожежної сигналізації.

В комплексі такі заходи гарантуватимуть безпеку дітей у святковий період.

Фахівці ДСНС також провели експеримент, під час якого  продемонстрували швидке займання дитячого карнавального костюму від іскри бенгальського вогню. Адже часто такі вогники люди вважають безпечними, й використовують вдома біля ялинки, або й навіть дають діткам.

Експеримент показав, що за кілька секунд дитячий костюмчик може спалахнути від кількох іскор. Горіння супроводжується виділенням густого чорного токсичного диму, який є надзвичайно отруйним, особливо для дитини.

Заступник начальника управління запобігання надзвичайним ситуаціям - начальник відділу пожежної безпеки ГУ ДСНС України у Львівській області Орест Галонько розповів, що варто при виборі дитячих костюмів слід звернути увагу на запах костюму. «Якщо запах дуже різкий, неприємний, хімічний, то такий карнавальний костюм не слід купувати ні в якому разі», - додав він.

Костюм має бути з такого матеріалу, щоб він не спалахував, а лише тлів, щоб у разі небезпеки можна було б зняти з дитини костюм і врятувати, тим самим, від опіків. У карнавальному костюмі не повинні бути елементи боа, вати, паперу чи марлі. Щоб придбати якісний товар, прослідкуйте, аби він був маркований. На етикетці має бути вказано назву товару, склад, а також дані підприємства-виробника, за якими можна було б звернутися в разі низької якості продукту.

Львівські рятувальники нагадують: слід дотримуватися елементарних правил безпеки,  аби новорічні та різдвяні свята принесли лише радість.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: