Омелян рік не скеровував на реєстрацію в Мін'юст жодного документа — ЗМІ

11 (2)

Мінінфраструктури фактично припинило нормотворчу роботу.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян протягом півтора року не підписує наказ про дерегуляцію у формуванні тарифів на залізничні вагони, — стало відомо за результатами засідання уряду 20 грудня.

Крім цього, як пише «Апостроф», з'ясувалося, що з моменту призначення Омеляна на посаду, Міністерство інфраструктури фактично припинило нормотворчу роботу.

Зокрема, в 2016 році в Мін'юсті зареєстровано всього 8 наказів міністра. А за весь 2017 року міністр не подав на реєстрацію в юстицію жодного документа. Для порівняння, в 2015 р міністерство зареєструвало 45 наказів, в 2014 - 47, в 2013 - 160 і т.д.

За повідомленнями ЗМІ, прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив провести службове розслідування причин затримки в Міністерстві інфраструктури наказу про дерегуляцію у формуванні тарифів на залізничні вагони.

«Я даю доручення провести офіційне службове розслідування щодо цього наказу міністерства, тому що це величезний гальмо на розвиток української залізниці», - заявив глава уряду, відвівши на проведення розслідування 10 днів.

Прем'єр також висловив обурення тим фактом, що протягом півтора років Омелян не міг підписати цей наказ.

У свою чергу керівник міністр інфраструктури пояснив затримку тим, що документ нібито проходив узгодження багатьох міністерств і відомств, зокрема, Мінекономрозвитку, Мін'юсту, Госрегуляторной служби, проте їх глави і віце-прем'єр Володимир Кістіон заявили, що не перешкоджали проходженню документа.

Омелян також запевнив, на даний момент наказ нібито вже направлений на реєстрацію в Мін'юст. Це підтвердив міністр юстиції Павло Петренко, уточнивши, що отримав документ тиждень тому і пообіцяв у відведений 15-денний термін зареєструвати документ.

Як пояснив народний депутат, виконавчий директор Національного комітету з промислового розвитку України Анатолій Гіршфельд, прийняття наказу про дерегуляцію вагонної складової дозволить «Укрзалізниці» встановлювати ринкові тарифи, прибрати корупційну складову, створити стимули будувати вантажні вагони приватним перевізникам.

За словами Гройсмана, тариф за користування вагонами «Укрзалізниці» становить близько 90 грн, тоді як приватними - близько 800 грн.

Як повідомлялося раніше, Кабмін з 1 лютого 2017 встановив ринкові умови нарахування провізної плати для державних піввагонів і ринкову вагонну складову. Однак тарифна рада при Мінінфраструктури лише 2 листопада рекомендував погодити проект наказу про внесення змін до Збірника тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом та пов'язані з ними послуги, яким вводиться дерегуляція вагонної складової.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: