Рейтинг найкасовіших фільмів України за 2017 рік

1294703005-zal
Фото: LifeCity

ІА Дивись.info підготувала рейтинг найкасовіших українських фільмів, які вийшли у прокат у 2017 році.

Цього року в Україні зняли 27 фільмів, які отримали фінансування з держбюджету. Загальна сума допомоги склала 515 млн грн. Ми вирішили з’ясувати, які фільми зібрали у прокаті найбільше грошей і чи окупилися вони.

DZIDZIO Контрабас

Якщо трійця йолопів вирішила зайнятися незаконною справою, чекай кінця світу локального масштабу. Вони виросли на кордоні, тому де знайти «легкі» гроші — для них не питання. Але коли на шляху з'являється гарна дівчина, всім планам приходить кінець. Тож американські гiрки порівняно з їхніми пригодами — це легке погойдування. Але наші герої заради мрії готові на все.

Читайте також: Якщо люди не вміють сміятися над собою, вони не ростуть і не розвиваються, — DZIDZIO про свій фільм (інтерв’ю)

Бюджет — не розголошується

Касові збори в Україні — 22,143,200 грн.

Сторожова застава

У центрі картини — події, що відбуваються у минулому. 14-річний Вітько потрапляє у магічний портал часу, який активувало сонячне затемнення, і опиняється у Київській Русі, у 1120 році від Різдва Христового. Аби потрапити додому, хлопцю необхідно пройти випробування волхва і знайти чарівний камінь, який відкриє двері у його світ, або ж дочекатися наступного сонячного затемнення. Вітько обирає перший варіант. Але на шляху додому, йому, разом з новими друзями, серед яких і казкові богатирі, доводиться битися з половцями і величезним Големом…

Читайте також: Мені зайшло! — в Україні стартував показ першого фентезі-фільму «Сторожова застава»

Бюджет — 40,3 млн грн

Касові збори в Україні — 19,044,456 млн грн (ще в прокаті)

Кіборги

«Кіборги» — військова драма, яка оповідає про оборону Донецького аеропорту восени 2014 року. Глядачу показують два тижні життя військових там. На той момент оборона аеропорту триває вже чотири місяці.

Над сценарієм працювала Наталія Ворожбит. Режисер каже, що авторка провела чимало часу разом з військовим на їхніх бойових позиціях, вивчала побут, записувала їх розмови. Окрім цього, до створення сценарію долучилися і самі військові, які брали участь у захисті Донецького аеропорту.

Читайте також: Фільм не про війну. Чи варто йти на «Кіборгів» у кіно?

Бюджет — 48 млн грн

Касові збори в Україні — 15,752,356 млн грн (ще в прокаті)

Інфоголік

Інвест-менеджер Максим не уявляє свого життя без новин. За читанням новинної стрічки герой не помічає нічого навколо — ані проблеми друзів, ані дружини Маші не хвилюють його так, як зведення новин. І навіть найкращий друг Сєня не може привести до тями залежного від інформації Макса. Але в якийсь момент для головного героя все перевертається з ніг на голову, і тут вже не до жартів. Як поводитиметься успішний менеджер-інфоголік, якщо новини по-справжньому почнуть впливати на його життя?

Бюджет — 4 млн грн

Касові збори в Україні — 5,082,085 млн грн

Червоний

1947 року до ГУЛАГу потрапляють двоє українців. Головний герой — воїн УПА Данило Червоний. Інший українець — Віктор Гуров, радянський льотчик з Чернігова, літак якого було збито над позиціями ворога і його вважають дезертиром, який був у полоні. Гуров вважає Сталіна героєм і вірить у те, що військовий суд помилився. Обидва герої мусять пройти крізь пекло і нелюдські умови каторги, переслідування кримінальних ватажків, підлість, зраду і відчай.

Данило знаходить в собі сили протистояти репресіям начальника табору і робить відчайдушну спробу вирватися на волю, піднявши перше повстання у таборі.

Читайте також: Якщо ми на гібридній війні, тоді нехай ця зброя теж працює, — режисер фільму «Червоний» про українське кіно

Бюджет — 20 млн грн

Касові збори в Україні — 3,071,219 млн грн

Ганна БЕЛОВОЛЬЧЕНКО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: