Затриманому депутату від «Самопомочі» оголосили про підозру

Заступнику голови Запорізької облради, керівнику фракції «Самопоміч» в облраді Владиславу Марченку оголосили про підозру у привласненні 87 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Про це у Facebook повідомив адвокат Марченка Сергій Барбашин, пише УП.

За його словами, підозру Марченку оголосили увечері 21 грудня.

«Марченку В.П. вручили повідомлення про підозру за ч.5 ст. 191 КК України за, нібито, привласнення (за попередньою змовою з посадовими особами міськради) 87,3 мільйона гривень на проведення робіт по будівництву стадіонів у Запоріжжі», - написав Барбашин.

Він зазначив, що це вся сума, яка була виділена на цілих 9 стадіонів (на території шкіл №98, 33, 71, 7, 69/100, 92, 93, 1, Перспектива). За словами адвоката, роботи на стадіонах «фактично виконані».

«Затримання мого клієнта – це помста Владиславу Марченку за перешкоджання викрадення працівниками Запорізької ОДА 20 млн. на купівлю антіографа, а також славнозвісна невдала «оральна вакцинація лисиць» на 154 млн. грн. + діяльність політичної партії «Самопоміч», – підсумував Барбашин.

Як відомо, 21 грудня Харківська обласна прокуратура проводила обшуки у чиновників міста Запоріжжя за фактом привласнення майна. Того ж дня арештували керівника Запорізької обласної організації «Самопомочі», заступника голови облради Владислава Марченка.

Пізніше генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що обшуки у чиновників Запоріжжя стосуються корупційних діянь депутата облради від «Самопомочі» Владислава Марченка та його брата Марка. Третій фігурант справи втік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: