Політолог розповів, чому Саакашвілі не є прихильником соціальних змін

1018816228

Насправді тези, які Міхеїл Саакашвілі виголошує на мітингах, розходяться із тим, що б хотіли чути громадяни. Адже людей більше цікавлять не зміни до виборчого законодавства чи Антикорупційний суд, а соціально резонансні речі.

Таку думку в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі»  висловив політолог Олексій Якубін, передає ZIK

Швидше за все, ті, хто підтримував «Ходу за імпічмент», не є прихильниками самого Саакашвілі. Однак зараз існує високий антирейтинг влади, тож колишньому президентові Грузії просто вдалось вчасно підхопити ці настрої.

«Рейтинги Саакашвілі не є достатньо високими. Та й, думаю, якби він збирав людей виключно під себе, отримав би щось на зразок «Кави на Хрещатику». Однак, люди виходять, бо чують резонансні речі, пов’язані із тим, що влада справді не виконує багато параметрів», – наголосив Якубін.

Та, разом із тим, експерт підкреслив: все ж на мітингах Саакашвілі тези розходяться із тим, що насправді б хотіли почути громадяни.

«Думаю, все ж суспільство хотіло б чути соціально резонансні речі. Наприклад, не про прийняття нового виборчого законодавства чи Антикорупційний суд. Їх більше хвилює, що буде із медициною у 2018 році чи зниженням тарифів», – переконаний експерт.

Тож він підкреслив: дуже дивно, що під час своїх мітингів Саакашвілі не приділяє достатньо уваги таким темам.

«Вважаю, це пов’язано із тим, що сам Саакашвілі навіть у Грузії є таким собі неоліберальним політиком. Якщо подивитись на його економічну діяльність у цій країні, вона теж була пов’язана із наступом на певні соціальні права. Тому й там він втратив популярність. Грузини пам’ятають роки його реформ. До наслідків цих змін у самій Грузії ставляться дуже негативно», – розповів політолог.

Тому лідер «Руху нових сил» досить поміркований у соціальній риториці, яка б була дуже логічною за наших умов.

«Думаю, внутрішньо він теж не є дуже великим прихильником соціальних змін», – підкреслив Олексій Якубін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: