«Міф»: про Василя Сліпака знімуть документальний фільм

26169984_1728435590540121_118172899288468603_n

Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією «ФОР-ПОСТ» контракт про надання державної фінансової підтримки повнометражному документальному фільму «МІФ».

Про це повідомили у Держкіно.

Проект цієї картини став переможцем 10-го конкурсного відбору Держкіно. Режисерами є Леонід Кантер та Іван Ясній, продюсерами – Катерина Мізіна та Олександр Дріз. Сума державної фінансової підтримки цього фільму становить 620 тис. грн., при загальній вартості виробництва 1 млн 577 тис. 282 грн.

Історія героїзму та самопожертви, яка змушує задуматись над власним життям… Фільм розповість про життя та загибель Василя Сліпака «Міфа» – українського оперного співака зі світовим ім’ям та унікальним голосом, який загинув у ході бойових дій на сході України в лавах добровольців.

Стрічка будується на двох основних лініях: біографія Василя Сліпака та історія хлопчика на ім'я Джельсоміно, героя книжки «Джельсоміно в країні брехунів» Джанні Родарі, що її читає учням вчителька французької школи.

Історію Василя Сліпака частково розповідає його рідний брат Орест, який був дуже близькою людиною для Василя. Він його колись відвів у «Дударик», де той почав співати, він його відправив у Францію, від нього Василь їхав на фронт. Решта інтерв’ю записані з друзями, колегами, колишньою подругою та побратимами. Хтось бачить його з шашкою в руках, хтось – абсолютно миролюбною людиною, інші знають його тільки як оперного співака. У фільмі намагаємося балансувати між всіма цими світами, які один одного не знають.

Вже на початку 2018-го року «МІФ» вийде у широкий кінотеатральний прокат в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: